RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

BBC zet nogmaals lokale AM-zenders uit

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Eén van de landen waar de ‘ouwe trouwe’ middengolfband minder snel dan elders werd en wordt afgebouwd, is Groot Brittannië. Meer dan op het Europese vaste land zijn er nog tal van AM-zenders in de lucht. Tegelijk en misschien enigszins verrassend – waren het ook de Britten die als één van de eersten digitale radio in de markt duwden, naast het toen al zeer ruime FM-aanbod. 

Vanaf volgende maand wordt de keuze echter wat kleiner, de publieke omroep heeft er immers beslist om wederom een aantal middengolfzenders, in gebruik voor hun BBC Local Radio-netwerk, uit te zetten. Twee jaar geleden, in juni 2018, gebeurde dit ook al eens. Dit keer gaat het om Radio Merseyside, BBC Radio Three Counties Radio (3CR), Radio Newcastle, Radio York, Radio Cornwall, Radio Solent (Dorset) en Radio Solent.

Daarnaast zullen een aantal lokale BBC-stations die wel nog op de middengolf blijven, tevreden moeten zijn met een kleinere. Lees: er zal met minder grote vermogens worden uitgezonden. Ook dit heeft tot doel om flink te besparen. AM-radio en een grote dekking, vreten nu eenmaal energie. Vanaf februari moeten Radio Scotland, Radio Wales, Radio Cumbria en Radio Norfolk het doen met minder vermogen. 

Terecht merkt de BBC op dat er anno 2020 meer dan voldoende alternatieven zijn om naar hun lokale omroepen te luisteren.  De komen de weken zullen luisteraars geïnformeerd worden over de nakende veranderingen. Meer details vind je op de blog van de BBC. (BVP)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx