RadioVisie

  • .
    .

BBC stelt nieuwsbulletins beschikbaar aan commerciële radio

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Kleine lokale commerciële radiostations in het Verenigd Koninkrijk mogen tijdelijk de nieuwsbulletins van de lokale stations van de BBC uitzenden. De staatsomroep komt hiermee tegemoet aan een dreigende lacune tijdens de huidige coronacrisis.

Net zoals in Vlaanderen kopen de meeste kleine lokale commerciële radiostations hun bulletins met landelijk en internationaal nieuws in bij commerciële organisaties, zoals het persagentschap Belga of Newsmonkey. Het lokale nieuws verzorgen zij echter zelf. Door de coronacrisis zit veel van hun personeel echter noodgedwongen thuis. Lokale nieuwsredacties, die vaak maar een handvol medewerkers tellen, zijn nu onderbezet of kunnen helemaal niemand meer inzetten.

Om hen tegemoet te komen, heeft de BBC nu besloten om de nieuwsbulletins van haar eigen lokale omroepen – 39 in het totaal – beschikbaar te stellen voor zij die momenteel niet in staat zijn om zelf het lokale nieuws te verzorgen. De BBC laat weten het belangrijk te vinden dat alle luisteraars tijdens de coronacrisis betrouwbaar nieuws krijgen en daarom met deze tijdelijke regeling, die voorlopig vier weken duurt, komt. (radio.nl)


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx