RadioVisie

  • .
    .

BBC Radio 2: Scott Mills gaat Steve Wright vervangen (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Met de plotse aankondiging van het nakende einde van ‘Steve Wright in the afternoon’ slaat de Britse marktleider BBC Radio 2 een bladzijde om. Vanaf 1 oktober wordt Scott Mills zijn vervanger, met een iets kortere versie, maar met de gebruikelijke nadruk op infotainment en muziek. Een logische gang van zaken of toch niet?

It’s the end but…

Miljoenen fans kregen afgelopen vrijdagmiddag een koude douche over zich heen toen Steve Wright (foto bovenaan) het nieuws bekend maakte. Begin dit jaar kondigde stationmanager Helen Thomas reeds aan dat de namiddag bij BBC Radio 2, na ruim 23 jaar, duidelijk aan vernieuwing en aan verjonging toe was. Op zich niet zo leuk dus voor de inmiddels 67-jarige publiekslieveling, die ooit in de jaren ’80 van de vorige eeuw voor bijzonder veel geld door de Britse openbare omroep als versterking voor de popzender BBC Radio 1 bij het commerciële Radio Luxembourg was weggehaald. 

De totale ommezwaai onder het beleid verguisde Matthew Bannister, met kelderende luistercijfers tot gevolg, brachten hem – een kort avontuur – bij Talk Radio. Via BBC World Service werd Steve Wright in juli 1999 door zijn huidige werkgever als vervanger Ed Stewart (ex offshore radio London) opgevist. Meteen het begin van een meer dan succesvolle story met een steeds groeiende populariteit, vaak verrassende interviews en met op vrijdag ‘Serious Jockin’, een 45 minuten durende rubriek uitpuilend van ‘Feel Good Music’. 

Met deze deels onverwachte wending valt dus het doek over een gevestigde waarde in de programmering van BBC Radio 2. De liefhebbers hoeven zich echter geen zorgen te maken vermits het toonbeeld van opgewektheid niet alleen de ‘love songs’ op zondagmorgen tussen 10:00 en 12:00 uur behoudt maar ook samen met de directie nieuwe shows en multimedia content voor de BBC Sounds app zal ontwikkelen. 

° Lees verder onder de video’s

Loon naar werken

De promotie van Scott Mills komt trouwens niet echt als een verrassing. Deze veelzijdige presentator (1973) uit Eastleigh in New Hampshire voltooide de klassieke leerschool via lokale en commerciële radiostations zoals Heart FM vooraleer zich in het bruisende geweld van BBC Radio 1 onder te dompelen. Zijn kennis en ervaring correspondeerden trouwens met het gewenste profiel van BBC Radio 2 waardoor hij vanaf 2017 als luxe invaller werd opgetrommeld. 

Een meesterzet want zijn naam en faam namen toe. Met onder meer top 40 specials over de bij de luisteraars meest geliefde hits van de voorbije twintig jaar. Er was ook een overzicht van het levenswerk van George Michael als componist. En uiteraard  de regelmatige en zeer strak gepresenteerde invalbeurten voor Ken Bruce in de ochtend. Kortom, ‘Scott Mills in the afternoon’ is, ondanks het tot twee uur terug gebrachte blok en zijn vertrek bij BBC Radio, een verstandige keuze. Ideaal als aanloop naar de drivetime met Sara Cox, die zich voortaan drie uur lang mag uitleven. (FVM)

OVERZICHT: (vanaf 1 oktober 2022)

  • 06.30 – 09.30 uur: Zoë Ball – Breakfast show
  • 09.30 – 12.00 uur: Ken Bruce (met onder meer ‘Today’s Lovesong’ en ‘Popmaster’)
  • 12.00 – 14.00 uur: Jeremy Vine (Duiding over de actualiteit)
  • 14.00 – 16.00 uur: Scott Mills – ‘In The Afternoon’
  • 16.00 – 19.00 uur: Sara Cox – ‘Drivetime’ (met op vrijdag enkel verzoeknummers)

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

UK: Graham Norton ruilt BBC Radio 2 voor Virgin Radio

Wij kennen Graham Norton (57) natuurlijk vooral als televisiemaker, maar in Groot-Brittannië had de flamboyante Lees verder

UK: BBC Radio 2 is happy

BBC Radio 2 verraste op paasmaandag tussen 15:00 en 18:00 uur Belgische tijd met een Lees verder

Zoe wint zieltjes terug voor BBC Radio 2

BBC Radio 2 wint met met Zoe Ball opnieuw de ochtend en ziet het marktaandeel Lees verder

Blad 1559: De Laatste Tournee, One World Radio, BBC Radio 1Xtra

• Bruno maakte voor zijn 40ste een audio-sitcom • Tomorrowland One World Radio nu ook Lees verder

Blad 1558: Radio Caroline, PINK! Radio, radio-BV (video)

• Alweer record voor Radio Caroline fundraising • Bijna 2.000 euro dankzij Pink Ribbon Radio Lees verder

Radio Caroline zoekt 500k voor restauratie Ross Revenge

Radio Caroline moet 500.000 pond vinden om het historische radioschip “definitief en grondig” op te Lees verder

UK: Tegenwind voor BBC Radio 5 dat voetbaluitslagen schrapte

De Classified Football Results maken sinds eind jaren veertig deel uit van de Britse voetbalzaterdag.

Blad 1556: Studio 100, Mi Amigo Harwich en Nederlandse FM-kavels

• Studio 100: Bourlon gelooft in oplossing voor radiodossier • Harwich: twee dagen zeezenders • Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
TVguy
TVguy
3 juli 2022 - 12:04 12:04

Niemand kan infotainment zo strak aan mekaar rijgen als Steve Wright. Eind jaren 80 zat ik te luisteren naar “Steve Wright in the Afternoon” op Radio 1. Toen enkel in de lage landen met wat goede wil te ontvangen op 1053-1089 AM. Ik herinner me de vele typetjes die elke dag opgevoerd werden. De ene al maffer dan de andere (Sid the manager). Vandaag klinkt het ietwat rustiger op Radio 2 maar de drive is gebleven en dat komt vooral door Steve’s producerskwaliteiten. In vormgeving is hij moeilijk te evenaren.

Onlangs zat ik nog de bedenking te maken dat de man intussen al een hele tijd mee gaat en wellicht de pensioengerechtigde leeftijd moet benaderen. Op de radio was daar niets van te merken; En kijk, niets blijft.

Reken me maar bij de miljoenen fans die hem zal missen vanaf oktober.

jaques
jaques
4 juli 2022 - 23:04 23:04
Antwoord aan  TVguy

Steve Wright in the Afternoon was ook mijn dagelijkse afspraak op 1089khz, met oa Mr Angry enz 🙂

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx