RadioVisie

  • .
    .

BBC Radio 1 zoekt talent tussen kerst en nieuw

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De BBC gaat eind dit jaar wederom op zoek naar nieuw talent voor Radio 1. Het is voor het derde jaar op een rij dat deejays van lokale zenders of studentenomroepen de kans krijgen om een programma te maken op de landelijke radio.

Net als bij ons is het ook in het Verenigd Koninkrijk heel gebruikelijk dat veel bekende presentatoren vrij hebben tussen kerst en nieuwjaar. Veel stations pakken dan ook uit met een speciale vakantieprogrammering.

Jongerenzender BBC Radio 1 maakt vult deze ‘gaten’ op een speciale manier in. Vanaf tweede kerstdag tot en met oudejaarsavond krijgt nieuw talent een unieke kans om van zich te laten horen (en om positief op te vallen). Momenteel kan al dat aanstormend talent zich inschrijven voor de Christmas Takeover. Alle ingestuurde demo’s worden beoordeeld, waarna een selectie wordt gemaakt van zij die een plekje krijgen in het vakantieschema.

In 2019 kregen 35 personen deze kans. Een jaar later volgde een nieuwe groep. Voor een aantal resulteerde dit in een vast programma. Zo presenteert Sian Eleri ‘Radio 1’s Chillest Show’ en ‘Radio 1’s Powerdown Playlist’, Sarah Story ‘Radio 1 Future Dance’ en ‘Victoria Jane ‘Radio 1 Future Soul.’ Ook voor Dean McCullough heeft het tot een eigen programma geleid. Hij presenteert nu de lunch van vrijdag tot en met zondag. 

“Toen ik vorig jaar mijn demo voor de Christmas Takeover insruurde, had ik me niet kunnen voorstellen dat het me zou leiden naar waar ik nu ben! Deelnemen was de meest ongelooflijke ervaring en leidde tot zoveel geweldige kansen en ik zou iedereen die overweegt om te solliciteren 100% aanmoedigen om ervoor te gaan – je hebt absoluut niets te verliezen!” (Radiowereld)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx