RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

BBC Radio 1 een week met het betere radiotalent (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De Britse openbare radio-omroep is op zoek naar nieuw talent. Niks ongewoon dus, dat doet men overal. Wel verschilt de manier waarop danig. Die is zelfs vrij origineel te noemen. BBC Radio 1 zet immers meteen de studiodeuren wagenwijd open voor kandidaat presentatoren.

Vanaf Tweede Kerstdag tot en met oudejaarsavond krijgt iedereen die bij een lokale of een studenten-radio aan de slag is, de kans om een landelijk programma te maken. Want, alweer net zoals overal in het westen, is het in het Verenigd Koninkrijk heel gebruikelijk dat men vrij neemt tussen kerst en nieuwjaar. Ook bij de radio.

Veel stations schakelen dan ook over op een speciale vakantieprogrammering. Dé aanleiding voor de Britse publieke jongerenzender om die tijd op een hele speciale manier in te vullen. Sinds vorige week donderdag kan aanstormend talent zich aanmelden voor de ‘Radio 1’s Christmas Presenters Search.’

De ingestuurde demo’s worden vakkundig beluisterd door medewerkers van de zender, vervolgens wordt een selectie gemaakt van personen die een plekje krijgen in het eindejaarsschema. Volgens de BBC is deze zoektocht dé kans om in de voetsporen te treden van bekende deejays als Greg James, Clara Amfo, Nick Grimshaw of Annie Mac. Zij begonnen hun radio carrière eveneens bij kleine radiostations of als stagiair.

“We zijn altijd druk met het zoeken naar en ontwikkelen van nieuw talent”, aldus zenderbaas Aled Haydn-Jones. ”Hetzij artiesten, hetzij DJ’s of presentatoren. We vinden het leuk om aan een aantal jonge presentatoren een openbaar platform te geven en ze een opstapje in de Britse radio-industrie te bieden.” (radio.nl)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx