RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

BBC start lokale afschakeling AM (audio)

Zoals aangekondigd is de BBC is maandag jongstleden 17 februari, gestart met het uitzetten van achttien lokale middengolfzenders. Zenders die vaak een laag vermogen hebben, variërend van enkele honderden tot vijfduizend Watt. Ze worden gefaseerd afgeschakeld in de eerste helft van april omdat er steeds minder naar de AM wordt geluisterd. 

Radio Wales bijt daarbij de spits af op donderdag 2 april, terwijl BBC Radio Norfolk en BBC Radio Merseyside op donderdag 9 april de rij afsluiten. Alleen voor Radio Scotland is nog geen planning bekend. Naast BBC Three Counties Radio verdwijnen Radio Merseyside, Radio Newcastle, Radio Solent, Radio Cornwall en Radio York geheel van de middengolf. 

Van BBC Radio Norfolk gaat alleen de AM-zender in het oosten van de regio uit. BBC Radio Cumbria zet één van haar drie middengolfzenders uit. BBC Radio Scotland neemt afscheid van drie van haar AM-zenders. De andere twee sterke exemplaren op 810 kHz blijven vooralsnog in de lucht. In Wales gaan drie van de zes AM-zenders van BBC Radio Wales uit.

Wie nu afstemt op de AM-frequenties van BBC Three Counties Radio (630 en 1161 kHz) hoort een doorlopende boodschap waarin verwezen wordt naar alternatieve luistermogelijkheden zoals DAB, FM en internet. BBC Three Counties Radio was hier het eerst mee. BBC Radio York volgt als tweede vanaf maandag 24 februari, Radio Wales sluit het rijtje op 18 maart. (BVP – radio.nl)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Eric
Eric
21 februari 2020 - 18:10 18:10

Hopelijk schakelen ze Radio Caroline niet af…

Luc Van Coillie
Luc Van Coillie
24 februari 2020 - 20:58 20:58
Antwoord aan  Eric

Radio Caroline is geen BBC-zender maar een ‘community zender’ voor de regio Suffolk & North-Essex in Engeland.
Doordat die uitzendt vanaf de propagatie-technisch optimale locatie van -eertijds- de BBC World Service, is het signaal van Caroline relatief goed te ontvangen in het westen van het continent. Is strikt genomen eigenlijk niet de bedoeling; maar lekker meegenomen voor de Caroline-fans.
https://radiovisie.eu/radio-caroline-gestart-met-tests-op-648-am/

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx