RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

BBC: Enkel nog online tegen 2030?

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De BBC is zonder meer al decennia hét voorbeeld waar menig omroep op het continent zich aan spiegelt. Enerzijds omwille van het grote professionalisme, anderzijds omdat de Britten wel vaker uiterst snel weten te anticiperen op een veranderde toekomst. Ook nu weer. ‘Auntie Beeb’ lijkt zich op te maken om in het komende decennium enkel nog online actief te zijn.

Althans dat zegt directeur-generaal Tim Davie (foto bovenaan). Hij schetst een visie voor een wereld van ‘oneindige keuze’ waarin televisie en radio worden uitgeschakeld. “De BBC bereidt zich voor om de traditionele uitzendingen stop te zetten. Een uitschakeling zal en zou in de loop van de tijd moeten gebeuren, en we moeten er actief plannen voor maken. De Britten moeten zich voorbereiden op de sluiting van veel zelfstandige kanalen en radiostations tegen de jaren 2030”.

“Na verloop van tijd zal dit leiden tot minder lineaire uitzenddiensten en een meer op maat gemaakt, samengevoegd online aanbod. De toekomst zal erin bestaan de BBC samen te brengen in één aanbod, mogelijk in de vorm van één app die alles combineert, van televisieprogramma’s tot lokale nieuwsverslaggeving en educatief materiaal”.

Dit zou uiteindelijk het einde kunnen betekenen van verschillende merken zoals BBC One of BBC Radio 4, hoewel de programma’s die ze momenteel uitzenden online kunnen blijven. (BVP)

° Lees meer bij The Guardian.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx