RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Bauer Media zet eerste stappen in Ierland

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De ook in België niet bekende Denis O’Brien verkoopt Communicorp Media

Bauer Media, van oorsprong een Duits multimedia conglomeraat, maar intussen een grote internationale speler geworden, bereikt ook in het Verenigd Koninkrijk zo’n slordige 22 miljoen ‘klanten’. Het bedrijf zet nu z’n eerste stappen in Ierland met de aankoop van Communicorp Media, eigendom van mediamagnaat Denis O’Brien. De commerciële omroepen Today FM en Newstalk, alsmede diverse lokale radiostations waaronder 98FM in Dublin, veranderen daarmee van eigenaar.

Door deze verkoop komt er een einde aan de lange en belangrijke betrokkenheid van O’Brien (foto) die trouwens in België ook geen onbekende is. In 2019 verkocht hij zijn belang van 29% in uitgeverij Independent News and Media aan het Mediahuis, de uitgever van onder andere de kranten De Standaard en Het Nieuwsblad en eigenaar van de radiostations Nostalgie en NRJ.

Hoeveel Bauer betaalde voor z’n Ierse aankoop, is niet bekend, welingelichte bronnen hebben het over een bedrag van ruim honderd miljoen euro. De verkoop moet nog goedgekeurd worden door de verschillende kartelwaakhonden. Ierland wordt het achtste land waar Bauer actief is met radio.

In het Verenigd Koninkrijk is men reeds eigenaar van Kiss, Absolute en Greatest Hits Radio. In Polen gaat het om RMF FM en RMF Classic. Voor Zweden is dat Mix Megapol en Rockklassiker. Verder varen ook Radio Expres (Slowakije), Radio Norge en Kiss (Noorwegen), Radio Nova en Iskelmä (Finkland), Nova FM, Pop FM en Radio 100 (Debemarken), onder der vlag van Bauer.

Overigens blijft Communicorp in het Verenigd Koninkrijk voorlopig wel nog in handen van O’Brien. De mediamagnaat bezit er al een tiental radiostations, de meeste in franchise. Het gaat om onder andere de Global-merken Capital, Heart en Smooth. Alleen XS Manchester is nog zelfstandig. Een poging om dit station te vervangen door Capital Xtra mislukte vorig jaar. (BVP- radio.nl)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

UK: Bauer schakelt nog meer AM-zenders uit

Bauer Radio, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde radiodivisie van het Duitse multimediaconglomeraat Bauer Media Lees verder

Finland: Bauer blijft maar overnemen (audio)

Bauer Media is haar portfolio in Finland flink aan het uitbreiden. Het Duitse mediaconcern dat Lees verder

UK: Bauer krijgt groen licht voor overname

Bauer Media heeft van de Engelse mededingingsautoriteit Competition and Markets Authority (CMA) groen licht gekregen Lees verder

UK: Bauer koopt 15 lokale stations (audio)

De internationale mediagroep Bauer Media blijft haar Britse radioportefeuille verder uitbreiden. Nadat eerder deze week Lees verder

Ierland: digitale radio stelt amper iets voor

In Ierland luistert volgens een nieuw onderzoek van Ipsos MRBI ongeveer 81 procent van de Lees verder

Denemarken: de stekker gaat uit NRJ

De Deense versie van NRJ stopt op 31 juli. Een en ander blijkt een rechtstreeks Lees verder

Eurobarometer: traditionele media genieten meeste vertrouwen in België

Volgens een 'flash survey' van de Eurobarometer heeft een meerderheid van de Belgen meer vertrouwen Lees verder

Canada: KiSS Radio 104.9 FM draait nog slechts één plaat (video)

Al draait het Canadese station wel de 'radio edit', wat neerkomt op een gekuiste versie Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx