RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Bauer koopt nog twee Slowaakse radiostations

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De Duitse mediareus Bauer Media heeft gisteren aangekondigd dat het in Slowakije de nationale commerciële radiostations Rádio Jemné en Europa 2 zal overnemen. Bauer was in het land al actief als eigenaar van Rádio Expres, het best beluisterde commerciële station in Slowakije.

Volgens Paul Keenan, president van Bauer Media Audio, is Slowakije voor hen een belangrijke markt, die op middellange termijn sterk zal groeien. “Deze transactie biedt een ideale kans om onze activiteiten in het land te laten groeien. Radio Jemné en Europa 2 zijn succesvolle zenders met een trouw publiek en vullen Rádio Expres perfect aan. De transactie stelt ons in staat om nieuwe luisteraars aan te trekken, opwindende audio-innovaties te introduceren en de adverteerders een nog sterker aanbod aan te bieden.”

In Slowakije stond de wetgeving tot vorig jaar niet toe dat één entiteit officieel meer dan één station bezit. Nu dat verbod is opgeheven komen de verschuivingen dus niet geheel onverwacht. De concurrentiewaakhond in Slowakije moet nog wel zijn fiat geven.

Bauer is al sinds 2013 actief op de Slowaakse radiomarkt, toen het marktleider Rádio Expres overkocht van het Amerikaanse Emmis.

Rádio Jemné en Europa 2 zaten – weliswaar onrechtstreeks, vanwege het toen nog geldende verbod – in de portefeuille van J&T, dat in Slowakije ook exploitant is van enkele tv-stations en enkele bedrijven die actief zijn in reclamezuilen. J&T heeft daarnaast nog steeds de landelijke commerciële radio’s Vlna en Rádio Anténa Rock.

Voor de mediagroep waren de radiostations echter verlieslatend. Volgens Slowaakse berichten is er ook een koper voor Vlna. Het zou gaan om Boris Kollár, een flamboyante Slowaakse zakenman en politicus. De vraag blijft dan wat er gaat gebeuren met Rádio Anténa Rock. Dit station heeft veruit het duurste netwerk, maar kampt ook met de grootste verliezen.

Jemné is Slowaaks voor ‘zacht’, en dat is ook het format van de zender: soft-AC. Het station beschikt over 22 FM-frequenties, goed voor een dekking van 80 procent van het land. Rádio Jemné ontstond in 2006 als een netwerk van een reeks populaire regionale radiostations, maar de naam Jemné wordt pas sinds 2014 gebruikt. Het station zit ook op drie van de zeven regionale DAB+ muxen. Europa 2 is een hitradio die beschikt over 14 FM-frequenties. De naam dateert nog van toen de Franse groep Lagardère eigenaar was van het station (tot 2018).

Bauer Media Audio deed eerder dit jaar al belangrijke acquisities in Ierland en Finland. Het bedrijf bereikt nu wekelijks meer dan 57 miljoen luisteraars in acht landen. Opmerkelijk daarbij is dat, op Groot-Brittannië na, Bauer zich vooral richt op landen waar de competitie in de commerciële radiosector (nog) niet zo hard wordt gespeeld.

Het overkoepelende Bauer Media Group, een van de oudste Europese mediahuizen met zetel in het Duitse Hamburg, bestaat al meer dan 140 jaar. De groep is momenteel eigendom van de vijfde generatie van de familie. De publicaties en media-activiteiten van Bauer bereiken bijna 200 miljoen mensen. De mediagroep heeft meer dan 15.000 medewerkers in 14 landen.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Bauer Media zet eerste stappen in Ierland

De ook in België niet bekende Denis O'Brien verkoopt Communicorp Media Bauer Media, van oorsprong Lees verder

Finland: Bauer blijft maar overnemen (audio)

Bauer Media is haar portfolio in Finland flink aan het uitbreiden. Het Duitse mediaconcern dat Lees verder

Rode Neuzen Academy is gestart

Ruim 350 Vlaamse leerkrachten en heel wat experten waren aanwezig om dit online platform, dat Lees verder

Telecomwereld aast steeds meer op televisiebanden

De Vlaamse Regering heeft vrijdag principieel beslist om de televisiekanalen 49, 53 en 59 (in Lees verder

Vierhonderd oude radio’s te koop

De grootste particuliere verzameling antieke radio’s op de Canarische Eilanden staat in het teken van Lees verder

Hoe Kraina FM transformeerde van lichtvoetige muziekzender tot baken van nationaal verzet (audio)

Als er in een verre, hopelijk meer vredevolle toekomst, series of films gemaakt worden over Lees verder

Extra Rusland-blad: media in lockdown door nieuwe wet

De oorlog in Oekraïne kende de voorbije 24 uur ook een flinke escalatie in de Lees verder

Vlaamse radiostations steunen Oekraïne

Alle (Europese) radiostations draaien Give Peace a Chance van John Lennon VRT, DPG Media en SBS Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x