RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Bart legde het uit aan Evi bij Joe (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De verhalen van Bart Peeters achter de Tien Geboden? Die kwamen luisteraars deze ochtend te weten in het ‘Heilig Huis van Hanssen’ bij Joe. Twee uur lang, tussen 10:00 en 12:00, schotelde Evi Hanssen hem de Tien Geboden voor. Waarover het niet ging, waren zijn avonturen als radiomaker. Al zijn die lang en kort tegelijk.

Lang in aantal jaren, kort in het aantal verschillende programma’s. Samen met Hugo Matthysen maakte hij vanaf 1988 op Studio Brussel het legendarische ‘Leugenpaleis’. In 1999 werd van dit programma een televisieserie gemaakt onder de titel ‘Het Peulengaleis’. Daarna volgden enkel in de verte gerelateerde radio-activiteiten. In 2012, 2013 en 2014 presenteerde hij samen met Geena Lisa de ‘Radio 2 Zomerhit’. In 2017 deed hij dit met Showbizz Bart. In 2018 was hij eveneens presentator van deze liedjeswedstrijd. 

Bart vertelde in ‘Het Heilig Huis’ dat hij een echte hypochonder is. “Er mag geen enkele ziekte in de buurt zijn of ik heb ze. Toen we met ‘The Radios’ naar Amerika moesten vertrekken, ben ik nog even langs de dokter geweest omdat ik dacht dat ik blind was. Het was uiteindelijk gewoon een beetje gel dat in mijn oog gekomen was.” De afgelopen periode was dan ook niet makkelijk voor Bart: “Ik dacht ook dat ik corona had. De symptomen, ik had ze allemaal! Ik zei dan ook tegen de dokter dat ik corona had maar dat bleek dan niet zo te zijn. Ik was ook altijd moe maar dat lag volgens de dokter aan mijn adrenaline die uit balans was.” 

° Lees verder onder de foto

Enkel maar zatte Europeanen in Amerika

Bij het gebod ‘jaloezie’ vertelde Bart dat hij dat een positieve eigenschap vindt. “In de liefde ben ik niet jaloers maar professionele jaloezie is eigenlijk een hele mooie, goede vorm van bewondering. Zo bewonder ik Ronny Mosuse écht wel, dat is een ‘soulgod’.” Bart speelde samen met Ronny Mosuse in de band ‘The Radios’ en vertelde ook over hun mislukte doorbraakoptreden in Amerika. 

“In 1994 in Orlando, Florida, mochten we tijdens de match Nederland-België in het stadion spelen met The Radios en wij dachten toen ‘dit wordt onze Amerikaanse doorbraak’. Tot we daar aankwamen… Alleen de mensen van de PA waren Amerikanen, in Amerika bestond voetbal gewoon niet, er was geen halve Amerikaan geïnteresseerd in de wereldbeker voetbal. Er waren alleen zatte Ieren, Duitsers, Hollanders, mensen die wij in Europa hier ook bereikten, maar de Amerikanen hebben wij daar nooit bereikt”.

Naast een carrière als zanger, is Bart ook papa. “Ik ben nooit een strenge papa geweest uit schrik om niet populair te zijn bij mijn kinderen. Mijn dochters voeden mij nu op (lacht). Ze geven commentaar op mijn kledij en over de onderwerpen van mijn liedjes.” 


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Joe: Kürt Rogiers opende Huis van Hanssen (video)

Het ‘Heilig Huis Van Hanssen’ is terug bij Joe. Evi Hanssen schotelt elke zaterdag twee Lees verder

Joe: ‘Careless Whisper’ beste 80’s-plaat (video)

Joe nam de luisteraars de bijna voorbije week - van 22 tot 29 mei 2020 Lees verder

Joe wordt Anja, Stefaan, Caroline, Karel en Freya

De coronacrisis heeft heel het land door elkaar geschud. Joe wil daarom een welgemeende ‘merci’ Lees verder

Joe: De ’toekomst van thuiswerken’ (video)

Evi Hanssen in de eerste aflevering van ‘Is Dit Nu Later?’ Gisteren, zaterdag 25 april, Lees verder

Bob is het nieuwe broertje van Joe

De naam BOB is in radiomiddens niet onbekend. In de eerste helft van jaren 80 Lees verder

De ‘Anderhalve Meter Borrel’ van Joe en HLN

De zomer staat voor de deur en die zal meer dan ooit beleefd worden in Lees verder

Blad 477: Ronan, Qmusic, Joe en persvrijheid

Morgen, woensdag 22 april wordt één van onze jeugdidolen begraven. Zijn foto hing tussen die Lees verder

Jelle Cleymans vanaf dit najaar te horen bij Joe

Niet zozeer als zingende BV, maar als één van de dj’s, al is hij geen Lees verder

Meer over Joe

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx