RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Bart De Raes, laatste originele MNM-dj, stopt (maar doet voort achter de schermen)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Na veertien jaar stopt Bart De Raes als DJ bij MNM. Dat maakte hij vrijdagmiddag – 16 december – bekend tijdens zijn laatste uitzending van Follow Friday.

“Het zal vandaag mijn allerlaatste uitzending zijn als DJ bij MNM. Ik heb beslist om na bijna veertien jaar te stoppen met presenteren. En dat is voor alle duidelijkheid niet omdat ik het strontbeu ben, integendeel. Ik zou hier bij wijze van spreken nog tot mijn 95 kunnen staan als ze mij nog zouden binnenlaten bij VRT.”

Bart De Raes begin 2009 en eind 2022

Veertien jaar geleden begon Bart De Raes aan zijn DJ-carrière bij MNM: “Helemaal in het begin was ik er dus al bij. Ondertussen ben ik de laatste DJ van toen die ondertussen nog te horen is op MNM. Dat heeft me een beetje aan het denken gezet, vandaar mijn beslissing.”

Bart stopt overigens niet bij MNM zelf: “Ik blijf achter de schermen meewerken aan deze prachtige radio met de beste DJ’s, de beste collega’s en vooral: de beste luisteraars.”

De nog maar 35-jarige Bart De Raes startte als tiener bij Radio Contact in Kapellen, om vervolgens in zijn studententijd bij FM Brussel een van de presentatoren te worden van het programma Goeiemorgen zondag! Ook de Gentse jongerenradio Urgent.fm en XL Air, de studentenradio van de VUB en de Erasmushogeschool Brussel, maakten deel uit van zijn leerschool. Voor Radio 1 en Sporza Radio was hij in 2008 een van de presentatoren voor Sporza Olympia tijdens de Olympische Spelen. Hij presenteerde er ook het zondagavondprogramma.

Op 5 januari 2009, de start van MNM, werd Bart een van de presentatoren van de Donna-opvolger. Van maart 2011 tot midden 2014 presenteerde hij er het programma Sing your song. Van het najaar van 2014 tot en met zomer 2017 deed hij er het middagblok (13-16 uur) van maandag tot en met donderdag.

Vanaf september 2017 begon De Raes meer achter de schermen te werken als verantwoordelijke voor de presentatoren en de vormgeving en het coachen en opleiden van on air stemmen. Zelf presenteerde hij nog de Click like 40 op vrijdag van 16-19 uur, plus de zaterdag- en zondagmorgen MNM Weekend.

In de zomer van 2021 werd Bart verantwoordelijk voor de dagelijkse operaties bij MNM: radiorealisatie, audiobranding, programmaschema, continuity, studio’s en infrastructuur. Dat achter de schermen werken doet hij de laatste tijd trouwens ook uitgebreid voor Studio Brussel en Radio2. In beide gevallen stond hij mee in voor het begeleiden en ontwikkelen van de nieuwe audiobranding.

Om maar te zeggen dat zijn ‘mic drop‘ vandaag niet zo geheel onverwacht is.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over MNM

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx