RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Babbel met Hugo Foets: MENT en FamilyRadio reageren

Naar aanleiding van ons gesprek met Hugo Foets, CEO van BNL – het netwerk dat vanaf vandaag VBRO opvolgt -, ontvingen we reacties van zowel Marc Hallez als van Christophe Moens. Respectievelijk manager van MENT TV en zaakvoerder van FamilyRadio (en ROXX). Beide heren worden genoemd in het interview en wilden daarom een en ander verduidelijken. We geven hun beider reacties integraal weer. 

‘Wél interesse in netwerk met Vlaams Nederlandstalig profiel’

Ik las met aandacht het interview met Hugo Foets op RadioVisie. Ik wil hierop graag reageren vanuit MENT Media bvba. Zoals bekend lopen twee procedures voor Raad Van State. Eén daarvan is aangespannen door FamilyRadio, een andere door MENT Media bvba.

Het klopt dat we een persoonlijk aangenaam contact hebben met Hugo Foets, de overnemer van VBRO. Uiteraard staat dit los van de procedures. Het blijft zo dat, in onze visie, het VBRO-dossier een aaneenschakeling is van leugens die stuk voor stuk zijn aangetoond met bewijsmateriaal. Daar verandert de overname niets aan, idem voor de ‘vervelling’ naar BNL.

We kregen de vraag van Hugo Foets naar een meeting, samen met FamilyRadio, en gingen daar met een open geest op in. In deze meeting, bedoeld als strikt vertrouwelijk, lichtte Hugo Foets zijn plannen toe. Tot iets concreets heeft de meeting niet geleid. 

Dat MENT geen interesse heeft of had in de overname van de VBRO-vennootschappen is inderdaad een feit, dat geen interesse meer bestaat in de exploitatie van het tweede netwerk ‘Vlaams Nederlandstalig profiel’ is uiteraard onjuist.  Ik wilde dit zeer duidelijk stellen. (Marc Hallez)

Ik sluit me aan bij de visie van Marc Hallez in dit verhaal  

Los van de lopende procedures heeft FamilyRadio altijd alle lijnen open gehouden en zijn wij altijd bereid tot een gesprek. Zo was er inderdaad ook een gesprek met Hugo Foets, de nieuwe eigenaar van VBRO. Ook onze visie blijft in deze onveranderd; het dossier waarmee VBRO de netwerklicentie binnen heeft gehaald staat bol van kleine en grote leugens die sowieso van invloed zijn geweest in de puntentelling. Het is nu aan de Raad van State om hierover te oordelen.

Het gesprek met Hugo Foets was aangenaam maar heeft niets aan onze standpunten gewijzigd. Wij zijn nog altijd kandidaat om het tweede netwerkradio-pakket te exploiteren. Echter waren wij hiertoe niet bereid door een overname van de vennootschappen rond VBRO maar via een correcte erkenningsronde.

In het interview met Hugo Foets haalt hij aan dat wij geen interesse meer zouden hebben in een nationaal netwerkpakket, iets wat we bij deze dus formeel ontkennen. (Christophe Moens)

Heynen


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

5 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Daniëlle Pauwels
Daniëlle Pauwels
18 april 2020 - 23:37 23:37

Sorry maar radio vbro was veel leuker tegenover Bnl ik k moet spijtig genoeg op zoek naar een andere zender!!

Joris herman
Joris herman
31 mei 2020 - 10:58 10:58
Antwoord aan  Daniëlle Pauwels

Vbro was zeer goed.bnl is popzender onhoorbaar op enkele uitzonderingen na

Luc Sterckx
Luc Sterckx
13 april 2020 - 15:36 15:36

De website belooft alvast veel goeds.
Bnl.radio

Panasonic
Panasonic
13 april 2020 - 12:04 12:04

Zowel online als onair nog steeds VBRO, amateurs, als je melding heeft dat de doorstart er zal zijn om 12u op 13 april, zorg er dan voor dat technisch alles in orde is!

w8andc
w8andc
14 april 2020 - 04:49 04:49
Antwoord aan  Panasonic

Ik dacht ook al dat ik iets gemist had toen ik nog de oude jingles hoorde en geen wijzigingen. Nog op het laatste moment een kink in de kabel? Een virus dat parten speelt?

Don`t copy text!
5
0
Deel hier gerust uw gedachtenx