RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Automattic neemt PocketCast over

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Eén van de populairste podcast apps, PocketCast werd in 2018 verkocht aan de Amerikaanse National Public Radio. NPR is de onafhankelijke non-profitinstelling in de Verenigde Staten die zich bezighoudt met het maken van radioprogramma’s voor haar uitzendgemachtigden. Tezamen kunnen ze beschouwd worden als een vorm van publieke radio-omroep. NPR maakt en verspreidt culturele en nieuwswaardige uitzendingen.

Maar al snel kwam NPR tot de conclusie dat de aankoop niet de betere beslissing was geweest. Vorig jaar al meldde men dat er $800.000 aan verloren was gegaan. In januari dit jaar werd dan de app opnieuw te koop gesteld. En nu is er een koper gevonden: Automattic. Dat is het bedrijf van Matt Mullenweg, de man achter de gratis blogging tools WordPress en Tumblr. De medeoprichters van PocketsCast, Russel Ivanovic en Philip Simpson, blijven de leiding houden over het team.

Zonder twijfel zit PocketCast dit keer wel op de juiste plaats bij Automattic. Nu er in de podcastwereld steeds meer betaalmuren opgetrokken worden, en podcasts hoofdzakelijk bij Spotify of Apple terug te vinden zijn, doet het goed om te vernemen dat het keuzeveld met een ‘neutrale’ speler versterkt wordt.

Automattic wil onderzoeken of het mogelijk is om nauwe integraties met WordPress.com en PocketCasts uit te bouwen. Zo zou het gemakkelijker worden om podcasts te verdelen en ernaar te luisteren. In februari 2021 had WordPress ook al een partnerschap afgesloten met Anchor (in handen van Spotify), voor een feature waarmee blogpostings gemakkelijk omgezet kunnen worden in audio, door gebruik te maken van text-to-speech. (HVG)

° Meer bij The Verge en WordPress zelf.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx