RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Audiovalley verkoopt Storever aan M-Cube

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Audiovalley, de Belgische groep achter onder meer Radionomy, Shoutcast en Targetspot, heeft een ander bedrijfsonderdeel, Storever, verkocht aan het Italiaanse M-Cube voor 15 miljoen euro. Audiovalley deelde dit – als beursgenoteerd bedrijf bij Euronext – zelf mee.

Storever, tot 2018 bekend als MusicMatic, is een platform voor het automatiseren van muziekstreams in 160.000 verkooppunten. Hoewel het nu goed is voor 28 procent van de inkomsten van Audiovalley (op een totaal van 24,6 miljoen in 2018), kende deze historische activiteit, de afgelopen maanden problemen, waardoor Audiovalley op 17 oktober een winstwaarschuwing uitstuurde.

AudioValley bezat 80,97 procent van Storever. Storever had eind juni 2019 46 werknemers (33% van het personeelsbestand van de groep) en realiseerde in het boekjaar 2018 een omzet van 7,7 miljoen euro voor het huidige bedrijfsresultaat vóór amortisatie van 2 miljoen.

In de eerste helft van 2019 bedroeg de omzet van de divisie 3,8 miljoen aan courante bedrijfsopbrengsten vóór amortisatie van de divisie van 1,1 miljoen. Eind juni 2019 bedroeg de netto schuld van Storever 3,5 miljoen.

Door de deal kan AudioValley zich concentreren op zijn snelstgroeiende onderdelen: Targetspot, een reclametool voor digitale radio-doelgroepen, en Jamendo, een platform voor rechtenbeheer en licentiecommercialisering. In de eerste negen maanden van 2019 behaalden deze twee segmenten (Targetspot en Jamendo) een omzet van 15,3 miljoen, een stijging van 28,9 procent.

Rekening houdend met de verkoop van Storever, streeft AudioValley nu naar een omzet van meer dan 22 miljoen voor het boekjaar 2019 (exclusief de afgestoten activiteiten) of een pro forma groei van 30 procent.

Vorige week deelde AudioValley al mee dat het een nieuwe overeenkomst sloot met Vivendi over de vooruitbetalingsclausule van het krediet dat het in augustus 2017 kreeg bij de wederaankoop van het controlebelang (64,4 procent) in Radionomy en Targetspot. Een eerste betaling van 13 miljoen euro moet nu gebeuren tegen 20 december 2019 (in plaats van 30 november) en het saldo (3 miljoen euro) vóór 31 maart 2020.

Eind juni 2019 bedroeg het saldo van de lening van de verkoper voor de financiering van deze transactie 24,8 miljoen euro, contant te betalen in verschillende jaarlijkse termijnen variërend van 2019 tot 2025.

In juli 2019 onderhandelde AudioValley over de clausule voor vervroegde aflossing van het krediet van de verkoper. In het geval van vervroegde aflossing van deze schuld vóór 30 november 2019 profiteerde AudioValley van een korting en verlaagde het bedrag tot 16 miljoen euro.

De opbrengst van de verkoop van Storever moet dus de financiële structuur van de groep helpen verbeteren. De verwachte groei moet gepaard gaan met een sterke verbetering van het bedrijfsresultaat vóór afschrijvingen en amortisatie in 2019 in vergelijking met 2018 (exclusief de afgestoten activiteiten), in lijn met de dynamiek die in de eerste helft van het jaar werd waargenomen.

Twee weken geleden kondigde Audiovalley het einde aan van de gratis streamingdienst Radionomy, ten voordele van de betalende streamingdienst Shoutcast.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radionomy stopt op 1 januari 2020: einde dreigt voor 7.000 streams

De ‘producers’ van de zowat 7.000 streams van Radionomy werden gisteren koud gepakt toen in Lees verder

Radionomy blijft (alvast) tot 2020 gratis

Gisteren dook in Nederlandse radiomiddens het bericht op dat radioprojecten aldaar nog slechts tot het Lees verder

Radionomy trekt stekker uit de VS

De Belgische gratis internetradiodienst Radionomy gaat op 31 mei zijn activiteiten staken in de Verenigde Lees verder

AudioValley (Radionomy) nu ook op Euronext Brussel

AudioValley, het Belgische bedrijf achter o.m. Radionomy, Shoutcast en Winamp, noteert vanaf vandaag ook op Lees verder

Holding achter Radionomy trekt naar de beurs (video)

AudioValley, de moedermaatschappij achter onder meer Radionomy, noteert vanaf maandag 30 juli op de Parijse Lees verder

Radionomy wordt AudioValley en zoekt nieuw kapitaal

De Radionomy Group gaat voortaan door het leven als AudioValley en gaat op zoek naar Lees verder

Oprichter is opnieuw eigenaar van Radionomy

Het Franse mediaconcern Vivendi blijkt al sinds augustus vorig jaar geen eigenaar meer te zijn Lees verder

Denemarken: de stekker gaat uit NRJ

De Deense versie van NRJ stopt op 31 juli. Een en ander blijkt een rechtstreeks Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx