fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

AudioValley (Radionomy) nu ook op Euronext Brussel

AudioValley, het Belgische bedrijf achter o.m. Radionomy, Shoutcast en Winamp, noteert vanaf vandaag ook op Euronext Brussel. Het gaat om een bijkomende beursnotering, want AudioValley noteert sinds vorige zomer al op Euronext Parijs.

“Met de dubbele notering willen we de band met Belgische investeerders versterken en profiteren van onze bekendheid in België”, zegt oprichter en gedelegeerd bestuurder Alexandre Saboundjian in de financiële krant De Tijd. De notering in Brussel is een ‘directe notering’, dus zonder de uitgifte van nieuwe aandelen.

Nochtans kan het bedrijf vers geld gebruiken. In het jaarverslag dat maandag verscheen wordt aangegeven dat het “de komende twaalf maanden niet in staat is om aan haar schuldverplichtingen te voldoen”. De groep heeft over die periode nood aan 5,5 miljoen euro.

Het gaat om schulden bij de vroegere hoofdaandeelhouder, de Franse mediagroep Vivendi. Die kocht in 2015 een belang van 64,5 procent voor 24 miljoen euro. In augustus 2017 kocht Saboundjian de aandelen van Vivendi terug voor een geheim bedrag.

Toch blijft het bedrijf optimistisch. In 2018 realiseerde AudioValley een geconsolideerde omzet van 24,6 miljoen euro (+22,9%), ongeveer in lijn met de prognoses. Vooral de inkomsten via Radionomy stegen flink, van 10,6 naar 14,1 miljoen euro (+32,4 procent).

Tegen 2020 moet de omzet opnieuw verdubbeld zijn, in de hoop de kaap van 50 miljoen te bereiken. Dit jaar mikt AudioValley op een omzetstijging van meer dan 35 procent. Bij AudioValley werken 140 mensen, waarvan de helft in België (Anderlecht).

Naast internetradio (Radionomy, Shoutcast) is AudioValley ook actief in digitale audioreclame (Targetspot), muzieklicenties (Jamendo) en instore muziekdiensten (Storever).

Afgelopen jaar werden vooral de Europese activiteiten van Targetspot fors uitgebreid. In ons land kwam vorige maand na twee jaar een einde aan de samenwerking met de reclameregie RMB. Het bedrijf start nu met een eigen gespecialiseerd team voor digitale audiomedia onder de leiding van Eric van der Haegen, die vertrouwd is met de Belgische markt.


TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Radio World geeft een technische inkijk in de studio's van NRJ VlaanderenJoe's favoriete liedje uit
Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er
‘Wees zoveel mogelijk aanwezig’ Wat te doen met de concurrentie? En wat als een veel
In het grote webradio-oerwoud is er één Vlaams boompje minderDe Brexit lijkt geen vat te
Terug naar 8 mei 1979 Er zijn weinig radiostations waarvan de reputatie zo groot is
Audio van Radio Veronica: de Tipparade van 5 mei 1973De geschiedenis van de Nederlandse Radio
Radiocommercials die eruit springen. Ze zijn zeldzaam. Maar ook hier bevestigen de uitzonderingen de regel.
Nederlandse IJsbeer (met radio) opgepakt in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen Eerst was er Foute Muziek,

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Digimeter 2018: meer digitale radio, maar FM houdt stand
Vier dagen Radio Mi Amigo vanaf de Castor
Het Ochtendblad van 20 februari (video)
Het Avondblad van 19 februari (video)
Beieren: succesvolle test met DAB+ via de kabel
Zijn podcasts hoorspelen? (audio)
Sluiten