RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Audioreclame brak records in Nederland

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In Nederland bedroegen de audioreclamebestedingen in 2021 liefst 209,5 miljoen euro. Dat is een stijging van 23,4% ten opzichte van het jaar daarvoor. Met andere woorden, de reclamemarkt is de gevolgen van de pandemie, die uitbrak in maart 2020, volledig te boven. Meer nog, de uitgaven lagen hoger dan in het voorgaande recordjaar 2019. Duidelijk is dat adverteerders meer investeren in alle vormen van audio: spot, branded content en digitale audio. 

De cijfers van de netto radioreclame-omzet 2021 werden gisteren – dinsdag 1 februari – gepubliceerd door Stichting Audify. Dat is de marketingorganisatie die zich inzet voor meer en beter geluid in commerciële communicatie. Audify (voorheen Radio Advies Bureau) – dat geen echt equivalent heeft in Vlaanderen – vertegenwoordigt alle toonaangevende audiomakers en haar verkoophuizen in Nederland. Tevens is men één van de opdrachtgevers van het Nationaal Luister Onderzoek. Dat laatste is vergelijkbaar met het CIM in België

Exponentiële groei digitale audioreclame


Vooral de sector van de digitale audioreclame groeide stevig, het ging om meer dan een verdubbeling. Van 3,3 naar 7,8 miljoen euro. De broadcast radioreclame steeg met 21% en kwam uit op 188,6 miljoen euro (tegenover 156 in 2020). Met 13 miljoen euro is de non-spotreclame 25% hoger dan in 2020 en op hetzelfde niveau als voor de coronacrisis. Op maandag 7 maart 2022 publiceert Audify het Audiojaarrapport 2021 met alle inzichten in de radio-investeringen, luistercijfers en ontwikkelingen van de audiomarkt.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx