RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Audio-prerolls voor VRT-radiostreams (audio)

Var, de reclameregie van de VRT, lanceert haar eerste prerolls voor de eigen radiostations. Omdat koken geld kost, en de belastingbetaler een beetje ontzien moet worden, zendt de publieke omroep al sedert 1 oktober 1990 spotjes uit. Al omschrijven ze het zelf anders: De VRT haalt een belangrijk deel van haar inkomsten uit commerciële communicatie. Commerciële communicatie is echter niet hetzelfde als reclame. Zo zendt de VRT geen reclame uit op televisie. 

° De allereerste reclamespots die te horen waren in Vlaanderen op de toenmalige BRT

Bovenstaande slaat vooral terug op televisie, moge dat duidelijk zijn. Kortom, op de pubiele radiozenders hoort de luisteraar wel degelijk commerciële spotjes. Ook via de diverse webstreams. En die bieden zelfs een extra mogelijkheid om te adverteren. Zoals de eerder genoemde preroll, waarin een spotje wordt aangeboden, vlak voor de start van een webstream. Bedoeling is om de attentiewaarde en de impact van een radiocampagne aanzienlijk te verhogen.

Nu de reclameregie van de VRT de digitale platformen van haar radiostations in haar advertising-aanbod integreert, wordt het huidige digitale radiolandschap in Vlaanderen nog groter. Var zegt: “trots te zijn om te kunnen bijdragen in de ontwikkeling van de digitale radiomarkt in België. De VRT-radiostreams zijn goed voor 481.108 actieve sessies per dag, bovenop het aantal reeds gecommercialiseerde radiostreams in België.”(*) 

Rudi Janssens (Chief Commercial Officer Var): “Het preroll-aanbod is voor Var een nieuwe, bijkomende manier om nog meer impact te generen via audio. Concreet kan je je merk voortaan via preroll audio advertising linken aan de digitale audiostreams van MNM, StuBru, Radio 1, Radio 2 en MNM Hits. Je kan ook audio-prerolls op Radio 2 aankopen per provincie. Naast ons standaardaanbod, onze Hi Performance-pakketten, Duo-spots, Boost-pakketten, om extra op te vallen, bieden we adverteerders vanaf nu dus ook de mogelijkheid om de attentiewaarde van hun campagne nog te verhogen via prerolls.”

(*) CIM, Radio Stream Monitor, Belgium, Active Sessions per day per sales house, 1.01.2020-31-03-2021, Belgische Ip-adressen, Audio & Video


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

VAR gaat toch niet in zee met NRJ

Intentie Het 'huwelijk' tussen NRJ en de VAR heeft niet lang geduurd, verder dan een Lees verder

Het werkelijke verhaal van de VAR en Medialaan

Vorige week waren we getuige van een kleine oorlog tussen Medialaan en de Var. De Lees verder

VAR: Var-iaties op één thema

Een radiostation dat een contract afsluit met een reclame-regie, het is geen groot nieuws. U Lees verder

Blad 586: RadioHo, TOPradio en Var (audio)

Een HO lukt niet dit jaar, gelukkig is er wel RadioHo Ook TOPradio zit straks Lees verder

Joris Hessels presenteert ‘Radio 2 Nieuwjaarsbrief’ (video)

Wie is belangrijk in het leven van Mathieu Terryn? Voor wie heeft Kamal Kharmach een Lees verder

Kijk uit voor namaak!

RadioVisie wil graag een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele gebeurtenissen. Omdat we Lees verder

Blad 980: Spotify, Cleanvoice, MNM

• Spotify brengt Netflix-hub uit • Cleanvoice helpt uw podcasts opschonen • MNM plantte een Lees verder

Hedendaags werk van Estse componist op 1 in Klara Top 100

Zondag 28 november om 18:00 uur was het zover, presentatoren Greet Samyn en Mark Janssens Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x