RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Audio krijgt plekje op VRT.nu

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

VRT.nu, de streamingdienst van de VRT, krijgt binnenkort ook een knopje ‘audio’. CEO Frederik Delaplace zei dat vorige week al eventjes ‘langs zijn neus’ tijdens de voorstelling van het VRT-jaarverslag in het Vlaams Parlement. De Standaard gaat er vandaag dieper op in.

De VRT zal pas in augustus uitgebreid communiceren over haar toekomstplannen met VRT.nu, maar feit is dat er ook ruimte zal worden gemaakt voor ‘audio on demand’. Binnen de VRT werden vorig jaar – over alle netten heen – 180 podcastreeksen gemaakt.

Maar dat aanbod is versnipperd. ‘Je moet al vijf verschillende radio-apps openen om te kunnen grasduinen in dat aanbod. Of je moet ze op Spotify zoeken, waar nu de meeste VRT-podcasts worden beluisterd’, zegt Lotte Vermeir, momenteel nog digital manager en vanaf augustus de nieuwe netmanager van Eén en Canvas.

Binnen VRT.nu zal men de podcasts aanbieden per thema en niet langer per mediamerk. Zo moeten ze een breder publiek aanspreken. Daarnaast wil de VRT extern jong talent aantrekken om specifiek voor VRT.nu podcasts te maken. Het zou (voorlopig?) echter niet de bedoeling zijn om ook een platform te worden voor podcasts van andere (Vlaamse) media.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx