RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Arrow Classic Rock wil terug op FM

Eind vorige eeuw, begin deze eeuw was Arrow Classic Rock te beluisteren op de middengolf (eerst op 828, daarna op 675 kHz). Hierdoor had dit commerciële station ook een niet onbelangrijk aantal volgers in Vlaanderen. Uiteindelijk kwam er een eind aan het AM-avontuur wegens te duur en door een aantal ingrepen van de overheid bij de verdeling van nieuwe uitzendlicenties.

Datzelfde Arrow Classic Rock meldt zich nu opnieuw voor een FM-frequentie, mocht er alsnog een veiling komen in Nederland. De collega’s van KINK gingen eerder in beroep tegen de verlenging van de FM-frequenties en hierdoor ziet het rockstation een opportuniteit. Dat laat Jan Lagrouw, directeur van E Power, weten. Zijn bedrijf verzorgt voor Arrow Classic Rock de reclameverkoop. Momenteel is men enkel landelijk te beluisteren via de kabel en in delen van Nederland ook via DAB+.

“De op handen zijnde rechtszaak van KINK tegen de overheid heeft ons doen besluiten ons kandidaat te stellen als zich een gelegenheid voordoet om tegen commercieel verantwoorde voorwaarden mee te bieden tijdens een veiling”, licht Lagrouw toe. “Arrow Classic Rock wil ook landelijk uitzenden op FM, alleen een herverdeling van de FM-frequenties biedt die kans.”

In de zaak van KINK wordt de bestuursrechter gevraagd het besluit van de overheid om de FM-vergunningen voor de derde maal te verlengen, terug te draaien en conform de Telecommunicatiewet de frequenties aan te bieden aan geïnteresseerde marktpartijen. Hierdoor zouden alle radiostations in de markt een eerlijke kans krijgen op FM te kunnen uitzenden. 

Arrow Classic Rock claimt een maandelijks bereik van zo’n 800.000 luisteraars voornamelijk tussen de 40 en 65 jaar. Een landelijk dekkend FM-netwerk zou volgens Lagrouw een middel zijn om dit bereik “onder een nieuwe generatie” te vergroten. “Dat is voor een commerciële zender van wezenlijk belang voor een gezonde bedrijfsvoering, nu en in de toekomst.”

De zittingsdatum voor de zaak van KINK is vastgesteld op 15 maart. (SV)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx