RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Apple start met een live stream van muziekvideo’s

Maar hebben we echt een nieuwe MTV nodig?

Om maar meteen het antwoord te geven op de vraag van hierboven: blijkbaar is er wel degelijk belangstelling voor muziek die aaneen gepraat wordt door een DJ of in dit geval: een veejay. Presentatoren die elk hun eigen smaak hebben en waarbij je weet waar je aan toe bent. Iets wat, zo leek het, de bedoeling was van Apple toen het Beats kocht, maar waar na een tijdje de dj’s ook weer verdwenen.

Nu echter zijn er nieuwe plannen voor een streaming muziekkanaal, mét video’s, geselecteerd door een aantal dj’s: Apple Music TV. Een dienst die voorlopig enkel in de VS verkrijgbaar is en bekeken kan worden in de Apple Music app, Apple TV en op de website apple.co/AppleMusicTV. Alhoewel – via die link kan je niet echt de video’s bekijken, want daar wordt de Apple TV app geopend. Maar het is wel zo dat je de nieuwe muziekdienst ook op andere toestellen dan die uit de Apple-stal beluisteren kan, dus ook op je Windows computer.

Hoe ziet de programmatie eruit? Elke vrijdag om 12:00 uur zijn er nieuwe video’s en er komen speciale videoblokken voorbij met daarin door een dj geselecteerde muziekvideo’s. Er is ook ruimte voor live shows, evenementen, hitlijsten en speciale gasten. (HvG)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx