RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Apple lanceert podcast-abonnementen

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Apple hield maandag een grote (digitale) persconferentie waarbij veel nieuwigheden werden voorgesteld. Meestal betrof het hardware, maar dit interesseert ons wel het meeste: de nieuwe functie bij de Apple Podcasts.

Het gaat om Apple Podcast Subscriptions, een premium dienst die in 170 landen beschikbaar wordt volgende maand. Of er speciale software nodig is hiervoor, zal Apple later laten weten. Met de algemene term “Subscriptions” moet je nu niet denken dat je met één betalend abonnement toegang krijgt tot àlle premium content.

Want je zal per podcast een prijs moeten betalen, bepaald door de maker van de podcast, en dat abonnementsgeld wordt dan maandelijks afgerekend via Apple – of jaarlijks, zoals de podcastmaker het wil. Er is wel de mogelijkheid om een gratis probeerversie te beluisteren. Dit abonnement kan je dan wel delen met maximum 6 familieleden van je gezin.

Podcasts ontdekken

Apple wil ook het ontdekken van nieuwe podcasts aanmoedigen. Hiervoor heeft het Top Charts uitgebracht, naast categorieën, nieuwe shops, en episodes, via de Smart Play button, en de Saved Episodes. 

Het Apple Podcasters Programma

Ben je een podcaster, dan zal je in het Apple Podcasters Program moeten instappen, wil je je premium abonnement kunnen aanbieden op Apple Podcast. Dat kost je dan 19,99 dollar per jaar. 

Het is nu afwachten wat dit nieuwe aanbod van Apple gaat betekenen voor de podcastwereld. Wij houden alvast ons hart vast voor het feit dat er heel wat podcasts achter een betaalmuur zullen verdwijnen die niet voor ons toegankelijk is. Niet omdat wij niet kunnen/willen betalen, maar wel omdat wij geen Apple toestel hebben.  Zal Google ook een dergelijke optie aan podcasters bieden? En zal deze laagdrempeligheid om podcasts betalend te maken meer podcastsers aanzetten om geld te gaan vragen? 

Vragen die in de volgende maanden beantwoord zullen worden! Meer info vind je hier. (HVG)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx