RadioVisie

  • .
    .

Apple lanceert app voor klassieke muziek

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In 2021 kocht Apple de in Amsterdam gebaseerde streaming dienst Primephoni, die enkel klassieke muziek streamt. Meer dan twee jaar later wordt nu de Apple Music Classical app gelanceerd voor de iPhone. Deze nieuwe muziekdienst gaat van start op 28 maart, en is terug te vinden in de app store.

Wie een abonnement heeft op Apple Music zal via deze dienst toegang krijgen tot ruim vijf miljoen klassieke muziek tracks. Met daarbij nieuwe audio releases van oudere opnames, honderden persoonlijke geselecteerde afspeellijsten, duizenden exclusieve albums, plus bio’s van componisten en meer informatie over hun werk.

In de app kan worden gezocht naar componist, werk, dirigent, of cataloog. De songs worden aangeboden in verschillende kwaliteiten, tot 192 kHz en 24-bit Hi-Res Lossless kwaliteit. Duizenden songs zullen ook beschikbaar zijn in spatial audio. Noodzakelijk is een iPhone die draait op iOS 15.4 of nieuwer. Er is geen versie voor de iPad en ook (nog) niet voor Android-toestellen. Aan dit laatste wordt gewerkt.

Het is slim van Apple om een aparte app uit te brengen voor klassieke muziek. Wanneer je zelf enkele opera’s of klassieke werken in je bibliotheek hebt staan, zal je wellicht ook al eens gevloekt hebben wanneer een klassiek werk via de shuffle-functie in je afspeellijstje belandde. Klassieke muziek heeft bovendien echt wel een weergave in hoge kwaliteit nodig, en dat is wat Apple hiermee aanbiedt. (HVG)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx