RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Apple gebruikt Shazam om songs in DJ mix te identificeren

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

DJ Mixes zijn enorm populair. Maar je zal ze niet gemakkelijk terugvinden in streamingdiensten, omdat het heel moeilijk is om te identificeren op welke songs de mix gebaseerd is, en dus ook de auteursrechten voor de oorspronkelijke maker niet geregeld kunnen worden.

Mixen bevatten vaak niet alleen volledige songs, waarvoor de auteur vergoed moet worden, maar ook samples van andere songs, wat het alleen nog maar ingewikkelder maakt. Daarvoor heeft Apple nu een oplossing bedacht, gebaseerd op Shazam, de dienst die automatisch muziek herkent, en die een tijdje geleden door Apple opgekocht werd.

Hierdoor was de gigant uit Cupertino in staat om op zijn Apple Music duizenden mixes te laten horen van de digitale Tomorrowland festivals uit 2020 en 2021. Binnenkort komt ook het archief van Studio K7!’s DJ Kicks in Apple Music, met mixes die tot vijftien jaar teruggaan.

Het is wel zo dat enkel voor die bepaalde archieven de rechten geregeld worden via Shazam. Ga je eigen zelfgemaakte content uploaden, dan zal die niet te horen zijn op de Apple Music’s DJ Mixes. Maar je kan nog altijd terecht bij TikTok of Soundcloud… (HVG)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx