RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Antwerpen: Boete en derde VRM-waarschuwing voor FG-Xtra

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) legt FG-Xtra in Antwerpen (107 MHz) een boete op van 1.250 euro omdat die (nog steeds) zijn erkenningsdossier niet naleeft. Als dat niet gebeurt tegen uiterlijk 1 november riskeert het lokale station zijn erkenning te verliezen.

De procedure tegen gcv 107FM, de exploitant achter FG-Xtra, loopt al sinds de zomer van 2021. De klacht kwam van de vzw Radio Tele Randstad, een van vehikels uit het radionetwerk van Geert Bollé (Stadsradio Vlaanderen). De klacht werd in november 2021 ontvankelijk en gegrond verklaard en FG-Xtra kreeg tot 15 januari 2022 om zich in regel te stellen.

Met die eerste waarschuwing gebeurde niet veel, want bij de verdere opvolging door de VRM bleek dat op de Antwerpse 107.0 MHz nog steeds vrijwel enkel non-stopmuziek te horen en dat stemde “duidelijk niet overeen met de basisvoorwaarden voor erkenning, noch met de inhoud en het profiel uit het erkenningsdossier van gcv 107FM waarop het erkenningsbesluit is gesteund”.

Er volgde een tweede waarschuwing en tweede deadline, 15 mei, om het erkenningsdossier correct om te zetten in de analoge ether.

Nu is er opnieuw een opvolgingsbeslissing van de VRM. “Uit dit luisteronderzoek blijkt dat gcv 107FM in vergelijking met eerdere luisteronderzoeken, enkele aanpassingen in positieve zin heeft doorgevoerd. Zo brengt Gcv 107FM overdag elk uur nieuwsbulletins en in beperkte mate ook lokale informatie en nieuws. Zij zendt ook overdag, in een ochtendblok (drie uren) en in een middagblok (vier uren), programma’s uit met Nederlandstalige presentatie.”

“Uit het luisteronderzoek blijkt echter ook dat er nog steeds veel non-stop muziek wordt uitgezonden en er een gebrek is aan actieve programmatie. Dergelijke uitzendingen (nog afgezien van de aanwezige programma’s met Engelse presentatie of de vermeende gestructureerde eenvormigheid), stemmen niet overeen met de basisvoorwaarden voor erkenning, noch met de inhoud en het profiel uit het erkenningsdossier van gcv 107FM waarop het erkenningsbesluit is gesteund.”

En dus voldoet de programmatie, ondanks de inspanningen, volgens de VRM nog steeds niet aan het erkenningsdossier en de -voorwaarden. Aangezien het al om de derde waarschuwing gaat wordt ook een administratieve geldboete op van 1.250 euro opgelegd, samen met de verplichting om de toestand uiterlijk op 1 november 2022 te regulariseren. Daarna stelt het lokale station zich bloot aan intrekking van de erkenning. De beslissing van de VRM kun je hier downloaden.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1448: FG-Xtra, Team Talk Radio, KL85

• VRM legt ultimatum op aan Antwerpse FG-Xtra • Het verschil tussen shockerende en confronterende Lees verder

Boete van 750 euro voor Radio Kix, dat vergeet het échte probleem aan te kaarten

De Vlaamse Regulator voor de Media legde Radio Kix een boete van 750 euro op Lees verder

Antwerpen: clubs en stadsradio’s bouwen samen digitaal oudejaarsfeest

De Antwerpse clubs Vaag, Roxy en Red & Blue/Cargo Club en de Antwerpse lokale radio's Lees verder

Student@Night: DWW-platform tijdens eigen radiomarathon

Morgen, donderdag 1 december om 20 uur trapt Student@Night in samenwerking met PXL Radio een Lees verder

Radio Noordzee start apart kerstkanaal

De kerstmuziek wordt aangevuld met regionaal nieuws, een kerstweerbericht en de verschillende kerstevents aan de kust worden Lees verder

Radio Star haalt 13.000 euro op voor MFL-Herzele

Radio Star uit Herzele sloot een tweedaagse verzoekmarathon voor een goed doel met succes af.

AjoinMusic startte 17de seizoen

Burgemeester Christophe D’Haese en voorzitter van het feestcomite Wendy Wauters lanceerden de uitzendingen met een Lees verder

Radio Gompel is helemaal herboren

"Het was een woelige zee waar we doorheen moesten, maar sinds september bevinden wij ons Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx