RadioVisie

  • .
    .

Antenne Niedersachsen: bocht van 180° (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Een opmerkelijke ommezwaai in Noord-Duitsland. Afgelopen vrijdag is het commerciële Antenne Niedersachsen gestart op DAB+ in de regio Hamburg. Vorig jaar werd er zelfs nog flink gelobbyd om de uitrol in de hele deelstaat Nedersaksen tegen te houden. Ze kregen daarbij gehoor van de Landdag, het parlement aldaar.

Dat heeft overigens vrij weinig impact gehad, want de publieke omroep NDR ging onverminderd door met de uitrol van haar digitale netwerken en ook het landelijke DAB+-net blijft er gewoon in de lucht. Afgelopen vrijdag werd dan toch Antenne Niedersachsen toegevoegd aan het commerciële regionale DAB+-netwerk in Hamburg op kanaal 11C.

Commerciële concurrent ffn, die wordt beheerd door Funk & Fernsehen Nordwestdeutschland GmbH & Co. KG, vandaar die vreemde naam met kleine letters! – is overigens al jaren op DAB+ in de Hanzestad te ontvangen. Overigens is ffn naast Hamburg ook in Bremen en Bremerhaven op DAB+ te ontvangen. Antenne ontbreekt hier vooralsnog. 

Blijkbaar koos Antenne Niedersachsen nu alsnog eieren voor z’n geld. Bij de laatste Media Analyse Audio, de Duitse luistercijfers, die in maart verschenen, bleek dat veel radiostations die digitaal via de ether zijn te ontvangen, luisteraars hebben gewonnen. Het afgelopen jaar nam het aantal huishoudens in Nedersaksen dat een DAB+-ontvanger bezit, met bijna 8% toe, tot in totaal 21,8%. (BVP – radio.nl)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx