RadioVisie

  • ..
TVV Sound

André van Duin & Ferry de Groot kregen jingle-aubade (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Vorige week zaterdag 7 januari 2023 bestond de ‘Dik Voormekaar Show’ precies een halve eeuw. Deze radio- en later zelfs tv-show met André van Duin en Ferry de Groot bleef al die tijd razend populair in Nederland, maar is zeker niet onbekend in Vlaanderen, waar eveneens een hele horde fans de uitzendingen trouw volgden. Vijftig jaar ‘Dik Voormekaar’ werd daarom bedacht met een ode in… vijftig jingles. Jingleweb.nl brengt een eerbetoon aan de makers, het programma en de nog altijd vele bewonderaars. 

De aubade 

De aubade bestaat uit vijftig jingles en tunes, die stuk voor stuk online kunnen worden afgespeeld op een speciale player. Die werd voor Jingleweb ontwikkeld door het bedrijf CSN Media in Berghem. De jingles en tunes bestrijken de hele periode van de ‘Dik Voormekaar Show’. Vanaf de eerste uitzending bij zeezender Radio Noordzee Internationaal op zondag 7 januari 1973, via de afleveringen bij de publieke omroepverenigingen NCRV (1974-1985) en de TROS (2000-2003) en TROS TV. 

De jingle-aubade is vanaf nu toe horen via Jingleweb.nl. Eerder kregen ook de Nederlandse radiomakers Edwin Evers (2018) en Felix Meurders (2016) al een soortgelijke audio-aubade. Ook die zijn via Jingleweb te horen.

Jingleweb

Jingleweb (Het  Genootschap radiojingles en –tunes) is een niet-commerciële organisatie, opgezet door de journalisten en oud RadioVisie redacteur Jelle Boonstra en Benno Roozen. Zij beheren een Nationaal Archief met radiojingles en radiotunes zoals die vanaf 1945 tot nu op de radio zijn (geweest). Het archief omvat zesduizend uur aan jingles, tunes en radiovormgeving. In eigen beheer gaven zij eerder een tiental cd’s uit met jingles en tunes.


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx