RadioVisie

  • .
    .

Analyse: Studio 100 aast op het vel van Nostalgie

De ‘bescheiden’ rol van Telenet

En er is nog meer. Bij SBS Belgium – Telenet dus – klonk het gisteren dat ze zelf geen dossier indienden, maar “dat er gesprekken lopen met een partij die wel een dossier indiende”. Nostalgie, denk je dan, want Mediahuis en SBS zitten al samen in de netwerkradio NRJ Vlaanderen. Misschien is dat toch iets te snel gedacht.

Bekijk het eens zo: Gert Verhulst heeft al jaren een exclusiviteitscontract met Play4. Hij is er zeker een van de sterkhouders en geniet dus heel veel vertrouwen binnen de SBS/Telenet-organisatie. Misschien – maar dat is op vandaag louter een hypothese – heeft hij SBS/Telenet wel zo ver gekregen om (toekomstig) partner te worden in zijn Studio 100-radiostation?

Studio 100 kan een alliantie met een stevige tv-poot goed gebruiken, zowel promotioneel als op vlak van reclameregie en andere zaken. In de huidige stand gaan beide partijen zoiets uiteraard nooit luidop toegeven. Bovendien moet SBS, gelet op de huidige NRJ-alliantie met Mediahuis, strategisch de kerk in het midden houden. Minstens toch zolang er geen definitieve beslissing is over wie het derde pakket krijgt.

We moeten echter niet naïef zijn: ook bij Mediahuis zullen ze aan die piste hebben gedacht. Aan de Katwilgweg zijn ze vast doodsbang voor een eventueel samengaan van Studio 100 met SBS in dit nieuwe radioproject. En dan kan het helpen om SBS te paaien met de belofte dat ze zich ook in Nostalgie zullen kunnen inkopen. Want, laat ons eerlijk zijn, aan NRJ hebben ze bij SBS nog niet veel plezier beleefd.

Kortom: de échte winnaar van pakket 3 wordt misschien niet zozeer Mediahuis of Studio 100, maar Telenet. Die laat de andere partijen de kolen uit het hete vuur rapen en wacht intussen braafjes in de coulissen.

Het zou alvast strategisch kunnen verklaren waarom Telenet uiteindelijk zelf geen dossier indiende. Al blijft dat laatste speculatie, want het kan ook gewoon met mensen te maken hebben. Zo was niet zozeer Telenet, als holding, maar vooral Peter Quaghebeur als SBS-topman jarenlang persoonlijk erg gebrand op een eigen radiostation. Eind augustus maakte Quaghebeur echter bekend dat hij de overstap maakt naar Mediafin (De Tijd), waar hij de nieuwe CEO wordt. Evengoed kan ook daar de reden liggen waarom SBS zelf geen dossier indiende.


Amptec

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Vier dossiers strijden om drie commerciële FM-pakketten

De strijd om de drie landelijke commerciële FM-pakketten zal uiteindelijk worden beslecht met slechts vier Lees verder

Rapport Mediaconcentratie in Vlaanderen 2021

Crossmedialiteit helpt Vlaamse mediaspelers door coronacrisis De Vlaamse Regulator voor de Media publiceert vandaag het Lees verder

Europese radio-organisaties vragen strengere regels voor stemassistenten

De EBU, de overkoepelende organisatie van Europese private en openbare radio-omroepen, vraagt, samen met de Lees verder

Blad 924: Ontkoppelen, herkansen en Rode Neuzen (video)

• Het mocht eigenlijk niet, maar nu zal het wel mogen: ontkoppelen in de lokale Lees verder

Lokale DAB+ in Vlaanderen: (proef)kogel is door de kerk

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle heeft dinsdagnamiddag in een zoom-meeting met de Vlaamse lokale Lees verder

Blad 898: VRT, Extra Gold, Siska Schoeters (video)

• Gooi die partijkaart maar weg, de VRT zoekt onafhankelijke bestuurders • Zondag kan u Lees verder

Nieuwe landelijke radio-erkenningen: het aftellen is gestart

In het Belgisch Staatsblad verscheen maandag (16 augustus) de oproep tot kandidaatstelling voor erkenning als Lees verder

Wallonië: CSA tikt radiostations op de vingers

Het ‘Collège d'autorisation et de controle’ (CAC) binnen de CSA, de mediaregulator voor de Federatie Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
6 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Bart
Bart
22 september 2021 - 15:15 15:15

Interessante analyse.

Mocht Studio 100 het zenderpakket binnenhalen, dan zie ik Nostalgie nog wel een doorstart maken op de frequenties van NRJ. Daar zullen ze bij SBS ook wel oren naar hebben.

Joop Van Hoop
Joop Van Hoop
18 september 2021 - 09:03 09:03

Ondertussen blijft de VRT met hun 5 radionetten heel wat FM frequenties hardnekkig in het bezit houden !

Dimitri
Dimitri
18 september 2021 - 11:56 11:56
Antwoord aan  Joop Van Hoop

Dat is juist zo zou de frequentie 90.0 dat nu voor Netwerk 2 in Aalst bestemd is inprincipe voor heel Oost-Vlaanderen dekkend kunnen zijn ware het niet dat Radio 2 O-Vl al in het Waasland zit op 89.8 en ondertussen nog de 98.6 bezet houd die in de helft van Vlaanderen te ontvangen is.

jaques
jaques
23 september 2021 - 16:23 16:23
Antwoord aan  Joop Van Hoop

En dan nog rekening houden met hun comfort buffer van +-200khz slaat een gaat van 500khz per BRT zender. En dan denken dat de kleintjes oharme vlaak naast en op elkaar zitten met amper 25km afstand van elkaar. Elkaars zijbanden aan het opknagen.

Dimitri
Dimitri
17 september 2021 - 16:49 16:49

Ondanks de vele frequenties uit de verschillende provincies is er tussen Mechelen en Aalst amper zendcomfort voor pakket 3, als ik wil luisteren moet ik de RDS uitschakelen en de frequentie handmatig instellen op 98.4.

PVM
PVM
17 september 2021 - 13:34 13:34

Leuk artikel, waar er zeker waarheid inzit!

Don`t copy text!
6
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x