fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Amsterdams Dance Event kleurde Belgisch

We hadden het er al over in Blad 302 en je hoorde of las het elders, Dimitri Vegas en Like Mike zijn de beste DJ’s van de wereld. Althans volgens het Britse gespecialiseerde blad DJ Mag. Nogal wat van de heren en dames die in de lijst van honderd namen opduiken, entertainen naast een live publiek, ook heel wat luisteraars. DJ en radio, het is vaak naaste familie. En daarom was… de radio ook ter plekke. 

‘Dance Event’ in half Europa op de radio (en in beeld)

Liefhebbers van de elektronische dansmuziek konden vorige week terecht in Amsterdam waar het jaarlijkse ‘Dance Event’ aan editie 24 toe was. Talloze meetings, conferenties, nieuwe technologie en buitengewoon veel muziek waren opnieuw de vertrouwde pijlers. Meer is echt niet nodig  voor een massale mediabelangstelling uit zowel binnen- en buitenland. Het hoogtepunt situeerde zich afgelopen zaterdagavond in de overvolle Johan Cruyff Arena met de verkiezing van de populairste DJ’s van het voorbije jaar.

Geen enkele inspanning werd over het hoofd gezien om het vijfdaagse evenement in de kijker te zetten. De Nederlandse publieke omroepen brachten voor de rechtstreekse impressies het themakanaal NPO Extra 2 in stelling terwijl veel radiostations hun traditionele programmering tijdelijk aan de kant schoven.

BBC Radio 1 stuurde Danny Howard naar het bruisende lokale clubleven, zowel het Franse Fun Radio als NRJ, die elk weekend met ‘Extravadance’ naar de trends peilen zorgden voor een maximale betrokkenheid. Een unieke kans dus om Tiësto, Armin van Buuren en Hardwell haast live aan het werk te horen. FG DJ Radio maakte van de aanwezigheid gebruik om tijdens de drive time met Antoine Baduel de lancering in Antwerpen van FGX-tra volop te promoten.

Op volle ‘Dancekracht’

Radio 538 bewees met de ‘Global Dance Chart Top 40’ en met ‘Dance Departement’ over sterke troeven te beschikken. Wessel van Diepen, Dennis Ruyer en de collega’s ontvingen er heel wat ronkende namen zoals Nicky Romero en Mike Williams. Kwaliteit en pret verzekerd ondanks de voor hen licht tegenvallende resultaten van de DJ Mag Top 100. Akkoord, de resident dj’s zoals Martin Garrix, Tiësto en David Guetta nestelden zich probleemloos in de Top 10 maar het waren Dimitri Vegas en Like Mike (foto onderaan), die een beetje verrassend met de hoogste onderscheiding aan de haal gingen.

Feest dus voor de twee broers uit Willebroek, die ontegensprekelijk op korte termijn wereldwijd een gigantische fanbasis opbouwden. Hun spectaculaire shows tijdens ‘Tomorrowland’, het  gebruik van alle denkbare mogelijkheden zoals Spotify en de wekelijkse ‘Smash The House’ uitzending gaven het duo een duw in de rug richting succes. Volgend jaar staat de 25ste uitgave van deze beurs op het menu. Om met rood te onderstrepen want de radio- en televisiebelangstelling zou dan wel eens zeer hoge toppen kunnen scheren. (FvM)

° De complete Top 100


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het is vandaag 19 oktober… 1978 (studio-tape)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Het radiodagboek van 18 oktober – 290 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 621: Online Radio Awards, Oostenrijk en Aether (video)

Interesse voor het laatste private plekje in Oostenrijkse nationale DAB+. Een nieuw nummer van het Lees verder

Karma 7 – kinderboek met links naar zeezenders

OK, in dit verhaal komt helemaal geen radio voor, laat staan zeezenders. Maar toch is Lees verder

Giel Beelen reageert op Patrick Kicken

Gisteren had columnist Patrick Kicken het over 'Het mislukte huwelijk van Veronica en Giel'. Zoals Lees verder

2006: Zinnetje op radio wordt ‘exclusief interview’

Het weekblad Story beweert deze week dat het een exclusieve reportage brengt over de nieuwe Lees verder

Nostalgische column Hans Knot – 135

De rocker in Rob Diegene die sinds dit jaar lid zijn geworden van de SMC’s Lees verder

Blad 611: MNM, Spotify en DH Radio

Op zoek naar een baan? Probeer dan eens bij MNM. Spotify biedt podcasters een extra Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in deejays, hitlijst, muziek, nederland
Het is vandaag 21 oktober… 1973 (audio)

Blad 302: DJ Mag, soundtracks en Instagram

Studio Brussel lanceert nieuw digitaal kanaal

Het is vandaag 20 oktober… 1986 (audio)

Blad 301: DAB+, studioruimte, oorlogsforten (video)

Retro-interview: Werner Michiels (audio)

Sluiten