RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
TVV Sound

Amerikaanse radiopiraat krijgt maximumboete (video)

De Amerikaanse mediaregulator heeft een landpiraat in New York City bedacht met een boete van 2 miljoen dollar. Radio Impacto 2 was te beluisteren in Queens en richtte zich op de Ecuadoraanse gemeenschap. Het station is al sinds 2013 een doorn in het oog van de Federal Communications Commission (FCC).

De afgelopen jaren zond Radio Impacto 2 uit op diverse frequenties. Telkens leidde dit toch klachten want in de FM-ether in de Big Apple is helemaal geen ruimte voor extra zenders. De zender werd dan ook al meerdere keren uit de lucht gehaald. In 2015 volgde een boete van $20.000, maar die werd nooit betaald. In 2018 kwam er een nieuwe wetgeving die de FCC de mogelijkheid gaf om te verbaliseren met bedragen tot $100.000 per dag, met een maximum van $2 miljoen.

Radio Impacto 2 is de eerste illegale landzender die kennis maakt met ge gevolgen van deze nieuwe wet en meteen bestraft wordt met de maximale boete. In totaal heeft de FCC 184 overtredingen. vastgesteld. 184 dagen dus dat het station illegaal in de lucht was. Dat hadden er nog veel meer kunnen zijn, maar in 2020 werd de opsporing lange tijd stopgezet als gevolg van corona.

Ook een piraat in La Grande, in de staat Oregon, kreeg van de FCC een forse boete. Pirate Radio Eastern Oregon werd sinds 2018 al drie keer uit de lucht gehaald. Er werd steeds vanaf een andere locatie uitgezonden, op een andere frequentie. Hier ging het om boete van $80.000.

Beide piraten hebben nu de keuze om de boete te betalen of in beroep te gaan. (BVP – RadioWereld.nl)

° Luisteren naar Radio Empacto 2


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx