RadioVisie

  • .
    .

Als (radio) Nostalgie heimwee wordt (update)

De Goeie Morgen

Attente luisteraars zullen de afgelopen dagen ’s morgens beweging hebben gemerkt in de radiowereld, opmerkelijk genoeg zelfs op televisie! In september 2016 maakte Radio Nostalgie immers bekend dat de uitzending van ‘De Goeie Morgen’ (doordeweeks: 06:00-09:00 uur) ook live te volgen was via tv-zender ZES. Sedert 7 oktober 2016 doken Stefan Ackermans en Sofie Verschueren daar ’s morgens op. 

Vorige maandag kwam er plots een wending. In de programmatie staat ondertussen ook Astrid Philips vermeld voor de ochtend, zij het dan van dinsdag tot vrijdag. Astrid stapte in 2014 over van Qmusic naar Nostalgie, daarvoor had ze al bij FM Brussel en Studio Brussel gepresenteerd. In de linkse wandelgangen was eerst te horen dat Stefan Ackermans bij Nostalgie bedankt zou zijn voor bewezen diensten. In de rechtse klonk het dan weer anders. Aan de telefoon ontkent noch bevestigt hij, maar vraagt om geduld. Feit is dat hij niet langer aan het werk is als ochtendpresentator, deze week.

Rijk palmares

Ackermans is afkomstig van Ninove en woont momenteel in Hasselt. Op 19-jarige leeftijd begon hij bij Studio Brussel, en werkte ook voor FM Brussel, Concentra, Life!tv, en VT4. Destijds was hij één van de drijvende krachten achter 4FM, het later JoeFM. De presentator wordt in juni 48 jaar. 

‘Make this Monday count’

Sophie Verschueren was al eerder van de ochtend gehaald bij Nostalgie, ze deed daarna vele onregelmatige uren, ook weekends en feestdagen. Vorige maandag is ze eveneens bedankt voor haar diensten, ze meldde dat zelf via Twitter en haar blog. Bij Sofie is het alleszins hard aangekomen. 

Aanvankelijk meldde ze nog ‘Vandaag werd ik na 10 jaar bedankt voor mijn diensten. Einde samenwerking met Nostalgie. Radiolover for ever’. Een dag later: ‘Mijn laatste woorden waren ‘Make this Monday count’. Oh ironie dat het idd een maandag zou worden die ik helaas nooit meer zou vergeten’. Op haar blog schreef ze gisteren ‘sinds mijn totaal onverwachte ontslag maandagmorgen, heb ik nog  maar weinig momenten kunnen ademen zonder gesnik’. 

Relatie werk-gezin

Sofie krijgt vele reacties, vooral dat ze zelf nooit zou zijn weggegaan, dat de beslissing nu in haar plaats is genomen. ‘Dat is kak’ schreef iemand! Velen verwijzen ook naar de moeilijke relatie tussen werk en gezin waar ze toch mee worstelde. Sofie woont in Gent en heeft samen met haar partner een zoon. 

Toen die elf maanden was schreef ze een open brief naar de toenmalige minister van Werk over die relatie en het feit dat er toen geïnsinueerd zou zijn dat vrouwen minder deeltijds moesten werken. Er kwam heel wat reacties op, ook van de minister, die liet weten dat ze enkel had willen wijzen op gevolgen voor pensioen, bij echtscheiding, enz. Een concrete oplossing voor haar moeilijkheid kwam er niet, die zou ze nu zeker goed kunnen gebruiken. 

Vacatures

De website van Nostalgie vermeldt momenteel ook een vacature voor een stagiair op de redactie. Die zou onderwerpen aanbrengen, uitwerken en monteren, dat alles in teamverband met alle anderen. De omroep meldt nog dat er ook spontaan kan worden gesolliciteerd voor een functie als dj, presentator, nieuwslezer, en/of redactiemedewerker. Het zou dus kunnen dat er nog meer verschuivingen komen. 

Wie geïnteresseerd is kan terecht op solliciteer@nostalgie.eu of Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen.  Voor de uitzending van de BIG 5, vijf ultieme hitlijsten, nu vrijdag 1 juni, zal dat wel te laat zijn. Je had er kunnen meewerken aan ‘The Nillies’. 


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Nostalgie Beach radio streek neer in Nieuwpoort (foto’s)

Onze Belgische kust trekt deze zomer weer letterlijk en figuurlijk radio's aan. Radio Nostalgie opende Lees verder

De zomer van Nostalgie is begonnen

Bij Nostalgie is de zomer vanaf vandaag - vrijdag 25 juni - helemaal op gang Lees verder

Nostalgie: Walk On Sunshine in Nieuwpoort

Op vrijdag 4 juni is in Nieuwpoort de speciale zomer van Nostalgie gestart met Walk Lees verder

Nostalgie Beach Festival Nieuwpoort verplaatst naar 2022

Het Nostalgie Beach Festival in Nieuwpoort zal ook dit jaar niet zal doorgaan en wordt Lees verder

Vlaamse Nostalgie+ officieel gestart (maar veel vragen blijven)

Gisteren, maandag 17 mei om 16:00 uur was het zover: met ‘The Chain’ van Fleetwood Lees verder

Nostalgie+ krijgt Vlaamse versie, ook op DAB+

Nostalgie lanceert maandag 17 mei, om 16 uur stipt, een nieuw, volledig digitaal radiostation in Lees verder

Nostalgie sluit The Big 5 af

Bij Nostalgie kan je in The Big 5 al de hele week luisteren naar ultieme Lees verder

Nostalgie: in het teken van ‘The Big 5’ (video)

Vijf dagen lang - van maandag 19 tot en met vrijdag 23 april - kiest Lees verder

Meer over Nostalgie Vlaanderen

Inschrijven
Abonneren op
guest
7 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
patrick de smit
4 juni 2018 - 21:00 21:00

het probleem bij nostalgie radio teveel dezelfde oldies weinig verandering in het muziekbeleid veel goede presentatoren vertrokken kristof hayen kristien moers liv van aelst sofie verscheuren serge hadermann de popprofesser naar stadsradio vlaanderen van de huidige lichting zijn vervangster astrid philips en domi crommen heel goed wim weetjens met zijn soulparty valt mij wat tegen programmamanager kevin de geest werk aan de winkel waarom geen danceprogramma meer?

Erwin
Erwin
3 juni 2018 - 20:33 20:33

Ach, als je met degelijk FM bereik amper de 5% weet te halen, dan is meteen alles gezegd. Nostalgie is deze naam niet waardig, want als je dan eerst voor de zoveelste keer Soft Cell hoort en dan Bruno mars of een andere actueel nummer, dan is de verklaring van het lage marktaandeel meteen duidelijk. Overigens zijn de reclameblokken veelal opgevuld met promo spots. Zegt genoeg. Maak het verschil maar een keer met de Franstalige versie en je weet voldoende.

dirk creces
dirk creces
2 juni 2018 - 22:09 22:09

ik luister meestal naar nostalgie frankrijk.
daar durven ze zo chansons te draaien in hun eigen franse taal, hier in vlaanderen heeft men angst om een vlaams te draaien van vroeger en nu.
schandalig.

Steven De Troyer
3 juni 2018 - 08:58 08:58
Antwoord aan  dirk creces

Idd de Vlamingen bannen onze eigen artiesten van de radio! Bij Nostalgie worden alleen de Clouseaukes veel gedraaid en altijd met dezelfde platen.

Via de vroegere actie “Collega van de dag “heb ik mijn collega die met pensioen ging eens laten verassen door Nostalgie, op haar laatste werkdag. Die dame haar naam is “Anita” dus naast de taart mocht ik een passende plaat kiezen voor mijn collega, ik vroeg dus aan Nostalgie om de toepasselijke plaat, Anita van Danny Fabry te draaien, dat mocht niet van Nostalgie!!!! Ze stelde voor om Anita Meyer te draaien met Tell my why. Dus eigen Vlaamse artiesten zijn ze bij Nostalgie niet positief gezind als ze zelf nog niet Danny Fabry willen draaien, zelfs concurrent JOE heb ik bij gelegenheid weten Vlaamse artiesten draaien. Weeral een bewijs dat als je bij Nostalgie een plaatje vraagt dat dit dus eerst weer door de Veekeuringsprocedure van Nostalgie moet! ! Ongelooflijk! !

Stefan Ackermans is dan gelukkig toch nog bij Nostalgie.

Kurt
Kurt
2 juni 2018 - 10:16 10:16

Ackermans had gewoon vakantie .
Hij staat vanaf maandag terug in het programmaschema .

Dimitri
Dimitri
1 juni 2018 - 00:51 00:51

Als men kijkt naar de cijfers van hun Waalse collega’s laat men in Vlaanderen nog wel wat marktaandeel liggen. Maar ze hebben ook het frequentieplan niet echt mee, mijn radio schakelt constant tussen 98.1, 98.4, 102.9, 103.5, 103.7, 104.5 en 104.8 en toch geeft Classic 21 rond het middelpunt van Vlaanderen een beter luisterconfort met enkel de 93.2

Steven De Troyer
31 mei 2018 - 07:20 07:20

Allemaal rare beslissingen mensen die na 10 jaar een radiostation te helpen mee uitbouwen worden bedankt voor bewezen diensten. Nostalgie heeft altijd al minder presentatoren gehad dan andere radiostations zeker sinds de laatste uitbreiding van het aantal uren prepresentaties tot 22u. Weet er iemand wie nu “Simple the best ” presenteert? Sofie heeft van september 2013 tot de zomer van 2016, het programma “De hits van Vandaag ” gepresenteerd in dat programma kreeg ze wat mij betreft de onmogelijk opdracht om op 1u30min, van 4 decennia (70, 80, 90 en 00), de hitlijsten op dag van Vandaag in dat decennia te bekijken. Dit programma had een goede basis en kon de gelegenheid zijn van de dag zijn voor Nostalgie om eens wat meer vergeten platen in playlist te steken. In de praktijk zoals steeds bij Nostalgie draaide het wat mij betreft frequent uit op grijsgedraaide platen draaien. Zoals het zomerke van 69. Van vergeten platen werd enkel de korte intro gedraaid. Vanaf september 2016 tot de zomer van 2017 presenteerde Sofie met Stefan Ackermans “De goeie morgen “. Bij de start van het huidige radioseizoen presenteerde enkel Stefan Ackermans de goeie morgen, Sofie was eerst niet meer te horen op radio, maar wat later was ze weer te horen met haar programma “Simple the best “. Veel succes aan Sofie en Stefan met het vinden van een nieuwe uitdaging, in radioland werken blijkt weinig werk zekerheid te bieden? Ieder jaar moeten de programma’s en presentatoren wisselen. Je bent dus maar tegen de zomer van dat jaar zeker of je in september van dat jaar nog een programma mag maken. Tot slot blijf ik mij frequent de vraag stellen waar Nostalgie en zijn directie met dit radiostation naar toe willen? Voor mij helaas geen radio Nostalgie overal meer, vroeger wel, nu enkel Nostalgie op het werk en thuis radio PROS uit Haaltert of radio Star uit Herzele, daar mogen tenminste nog vergeten platen gedraaid worden en moeten de verzoekjes van de luisteraars niet eerst een veekeuring doorstaan zoals bij Nostalgie.

Don`t copy text!
7
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Is ook Vlaamse DAB+-kwaliteit bedreigd?

FM-bezoekers ‘zonder papieren’ in Vlaanderen

De Coverack Dossiers – 5 (video)

Sluiten