RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Als (radio) Nostalgie heimwee wordt (update)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De Goeie Morgen

Attente luisteraars zullen de afgelopen dagen ’s morgens beweging hebben gemerkt in de radiowereld, opmerkelijk genoeg zelfs op televisie! In september 2016 maakte Radio Nostalgie immers bekend dat de uitzending van ‘De Goeie Morgen’ (doordeweeks: 06:00-09:00 uur) ook live te volgen was via tv-zender ZES. Sedert 7 oktober 2016 doken Stefan Ackermans en Sofie Verschueren daar ’s morgens op. 

Vorige maandag kwam er plots een wending. In de programmatie staat ondertussen ook Astrid Philips vermeld voor de ochtend, zij het dan van dinsdag tot vrijdag. Astrid stapte in 2014 over van Qmusic naar Nostalgie, daarvoor had ze al bij FM Brussel en Studio Brussel gepresenteerd. In de linkse wandelgangen was eerst te horen dat Stefan Ackermans bij Nostalgie bedankt zou zijn voor bewezen diensten. In de rechtse klonk het dan weer anders. Aan de telefoon ontkent noch bevestigt hij, maar vraagt om geduld. Feit is dat hij niet langer aan het werk is als ochtendpresentator, deze week.

Rijk palmares

Ackermans is afkomstig van Ninove en woont momenteel in Hasselt. Op 19-jarige leeftijd begon hij bij Studio Brussel, en werkte ook voor FM Brussel, Concentra, Life!tv, en VT4. Destijds was hij één van de drijvende krachten achter 4FM, het later JoeFM. De presentator wordt in juni 48 jaar. 

‘Make this Monday count’

Sophie Verschueren was al eerder van de ochtend gehaald bij Nostalgie, ze deed daarna vele onregelmatige uren, ook weekends en feestdagen. Vorige maandag is ze eveneens bedankt voor haar diensten, ze meldde dat zelf via Twitter en haar blog. Bij Sofie is het alleszins hard aangekomen. 

Aanvankelijk meldde ze nog ‘Vandaag werd ik na 10 jaar bedankt voor mijn diensten. Einde samenwerking met Nostalgie. Radiolover for ever’. Een dag later: ‘Mijn laatste woorden waren ‘Make this Monday count’. Oh ironie dat het idd een maandag zou worden die ik helaas nooit meer zou vergeten’. Op haar blog schreef ze gisteren ‘sinds mijn totaal onverwachte ontslag maandagmorgen, heb ik nog  maar weinig momenten kunnen ademen zonder gesnik’. 

Relatie werk-gezin

Sofie krijgt vele reacties, vooral dat ze zelf nooit zou zijn weggegaan, dat de beslissing nu in haar plaats is genomen. ‘Dat is kak’ schreef iemand! Velen verwijzen ook naar de moeilijke relatie tussen werk en gezin waar ze toch mee worstelde. Sofie woont in Gent en heeft samen met haar partner een zoon. 

Toen die elf maanden was schreef ze een open brief naar de toenmalige minister van Werk over die relatie en het feit dat er toen geïnsinueerd zou zijn dat vrouwen minder deeltijds moesten werken. Er kwam heel wat reacties op, ook van de minister, die liet weten dat ze enkel had willen wijzen op gevolgen voor pensioen, bij echtscheiding, enz. Een concrete oplossing voor haar moeilijkheid kwam er niet, die zou ze nu zeker goed kunnen gebruiken. 

Vacatures

De website van Nostalgie vermeldt momenteel ook een vacature voor een stagiair op de redactie. Die zou onderwerpen aanbrengen, uitwerken en monteren, dat alles in teamverband met alle anderen. De omroep meldt nog dat er ook spontaan kan worden gesolliciteerd voor een functie als dj, presentator, nieuwslezer, en/of redactiemedewerker. Het zou dus kunnen dat er nog meer verschuivingen komen. 

Wie geïnteresseerd is kan terecht op solliciteer@nostalgie.eu of Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen.  Voor de uitzending van de BIG 5, vijf ultieme hitlijsten, nu vrijdag 1 juni, zal dat wel te laat zijn. Je had er kunnen meewerken aan ‘The Nillies’. 


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Nostalgie: start van 70s Top 770 én Young Hearts (video)

Een pittige uitdaging voor de dj’s want de studio staat vol curverbakken waarin ze op Lees verder

Nostalgie draait de 70s Top 770 volledig vanaf vinyl

En mocht er toch nog ergens een vinylplaat ontbreken, dan rekent men op de luisteraars.

Kim trapte nummer 880 af bij Nostalgie (video)

Uit een online bevraging blijkt dat ruim één op de drie twintigers fan is van Lees verder

Jo Nachtergaele station manager bij Nostalgie en Nostalgie+  

Radio Nostalgie heeft een nieuwe stationmanager: Jo Nachtergaele. De man is een ‘oude bekende’  in medialand.

Het radionajaar van 2022: Nostalgie

Nostalgie versterkt zich dit najaar met Larissa Roose, Michaël Joossens en zowaar 'een hoofdredacteur'.

Nostalgie Beach Festival was Alive And Kicking!

De tweede dag van het Nostalgie Beach Festival in Nieuwpoort klokte af op 17.000 toeschouwers Lees verder

Nostalgie: Sing & Smile en zon & zee à volonté (video)

Zeven dagen op zeven worden er programma’s gemaakt vanop de Zeedijk, ter hoogte van het Lees verder

Feelgood Summer bij Nostalgie, met de terugkeer van Raf Coppens

Vandaag start de zomer bij Nostalgie met de Feelgood 1000, maar er volgt nog meer.

Meer over Nostalgie Vlaanderen

Inschrijven
Abonneren op
guest

7 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
patrick de smit
4 juni 2018 - 21:00 21:00

het probleem bij nostalgie radio teveel dezelfde oldies weinig verandering in het muziekbeleid veel goede presentatoren vertrokken kristof hayen kristien moers liv van aelst sofie verscheuren serge hadermann de popprofesser naar stadsradio vlaanderen van de huidige lichting zijn vervangster astrid philips en domi crommen heel goed wim weetjens met zijn soulparty valt mij wat tegen programmamanager kevin de geest werk aan de winkel waarom geen danceprogramma meer?

Erwin
Erwin
3 juni 2018 - 20:33 20:33

Ach, als je met degelijk FM bereik amper de 5% weet te halen, dan is meteen alles gezegd. Nostalgie is deze naam niet waardig, want als je dan eerst voor de zoveelste keer Soft Cell hoort en dan Bruno mars of een andere actueel nummer, dan is de verklaring van het lage marktaandeel meteen duidelijk. Overigens zijn de reclameblokken veelal opgevuld met promo spots. Zegt genoeg. Maak het verschil maar een keer met de Franstalige versie en je weet voldoende.

dirk creces
dirk creces
2 juni 2018 - 22:09 22:09

ik luister meestal naar nostalgie frankrijk.
daar durven ze zo chansons te draaien in hun eigen franse taal, hier in vlaanderen heeft men angst om een vlaams te draaien van vroeger en nu.
schandalig.

Steven De Troyer
3 juni 2018 - 08:58 08:58
Antwoord aan  dirk creces

Idd de Vlamingen bannen onze eigen artiesten van de radio! Bij Nostalgie worden alleen de Clouseaukes veel gedraaid en altijd met dezelfde platen.

Via de vroegere actie “Collega van de dag “heb ik mijn collega die met pensioen ging eens laten verassen door Nostalgie, op haar laatste werkdag. Die dame haar naam is “Anita” dus naast de taart mocht ik een passende plaat kiezen voor mijn collega, ik vroeg dus aan Nostalgie om de toepasselijke plaat, Anita van Danny Fabry te draaien, dat mocht niet van Nostalgie!!!! Ze stelde voor om Anita Meyer te draaien met Tell my why. Dus eigen Vlaamse artiesten zijn ze bij Nostalgie niet positief gezind als ze zelf nog niet Danny Fabry willen draaien, zelfs concurrent JOE heb ik bij gelegenheid weten Vlaamse artiesten draaien. Weeral een bewijs dat als je bij Nostalgie een plaatje vraagt dat dit dus eerst weer door de Veekeuringsprocedure van Nostalgie moet! ! Ongelooflijk! !

Stefan Ackermans is dan gelukkig toch nog bij Nostalgie.

Kurt
Kurt
2 juni 2018 - 10:16 10:16

Ackermans had gewoon vakantie .
Hij staat vanaf maandag terug in het programmaschema .

Dimitri
Dimitri
1 juni 2018 - 00:51 00:51

Als men kijkt naar de cijfers van hun Waalse collega’s laat men in Vlaanderen nog wel wat marktaandeel liggen. Maar ze hebben ook het frequentieplan niet echt mee, mijn radio schakelt constant tussen 98.1, 98.4, 102.9, 103.5, 103.7, 104.5 en 104.8 en toch geeft Classic 21 rond het middelpunt van Vlaanderen een beter luisterconfort met enkel de 93.2

Steven De Troyer
31 mei 2018 - 07:20 07:20

Allemaal rare beslissingen mensen die na 10 jaar een radiostation te helpen mee uitbouwen worden bedankt voor bewezen diensten. Nostalgie heeft altijd al minder presentatoren gehad dan andere radiostations zeker sinds de laatste uitbreiding van het aantal uren prepresentaties tot 22u. Weet er iemand wie nu “Simple the best ” presenteert? Sofie heeft van september 2013 tot de zomer van 2016, het programma “De hits van Vandaag ” gepresenteerd in dat programma kreeg ze wat mij betreft de onmogelijk opdracht om op 1u30min, van 4 decennia (70, 80, 90 en 00), de hitlijsten op dag van Vandaag in dat decennia te bekijken. Dit programma had een goede basis en kon de gelegenheid zijn van de dag zijn voor Nostalgie om eens wat meer vergeten platen in playlist te steken. In de praktijk zoals steeds bij Nostalgie draaide het wat mij betreft frequent uit op grijsgedraaide platen draaien. Zoals het zomerke van 69. Van vergeten platen werd enkel de korte intro gedraaid. Vanaf september 2016 tot de zomer van 2017 presenteerde Sofie met Stefan Ackermans “De goeie morgen “. Bij de start van het huidige radioseizoen presenteerde enkel Stefan Ackermans de goeie morgen, Sofie was eerst niet meer te horen op radio, maar wat later was ze weer te horen met haar programma “Simple the best “. Veel succes aan Sofie en Stefan met het vinden van een nieuwe uitdaging, in radioland werken blijkt weinig werk zekerheid te bieden? Ieder jaar moeten de programma’s en presentatoren wisselen. Je bent dus maar tegen de zomer van dat jaar zeker of je in september van dat jaar nog een programma mag maken. Tot slot blijf ik mij frequent de vraag stellen waar Nostalgie en zijn directie met dit radiostation naar toe willen? Voor mij helaas geen radio Nostalgie overal meer, vroeger wel, nu enkel Nostalgie op het werk en thuis radio PROS uit Haaltert of radio Star uit Herzele, daar mogen tenminste nog vergeten platen gedraaid worden en moeten de verzoekjes van de luisteraars niet eerst een veekeuring doorstaan zoals bij Nostalgie.

Don`t copy text!
7
0
Deel hier gerust uw gedachtenx