RadioVisie

  • .
    .

‘Als het maar een vrouw is’.  ‘Ja’

Heet nieuws over de NPO Radio 2 programmering vanaf oktober

Zo hoor je niks, zo krijg je van alle kanten interessante info toegespeeld. Exact een maand geleden schreef ik al dat Jurgen van den Berg bij Omroep Max getekend had om een middagshift in plaats van de vroege ochtend te doen, nu komt het Algemeen Dagblad er ineens mee aankakken. Fair enough, journalisten zijn lui en radio is nou eenmaal niet zo interessant meer. Ook had ik het over de veranderingen bij NPO Radio 2. Het lijkt allemaal ongeveer zo uit te pakken als voorspeld, op een paar (rare) moves na. Lees (of luister) even mee en reken me er over twee weken maar op af.

Rick van Velthuysen blijft op de zombieshift

Opvallend: Rick van V maakt geen promotie. Hij moet de begraafplaats van de radioshifts blijven opleuken, 02:00-04:00 uur. Giel Beelen mag wel weer op een normale tijd naar bed. Zoals al eerder bekend gaat Giel de late avond doen, van 22:00 tot -24:00 uur. ‘De Staat van (hik) Stasse’ blijft voorlopig dus ook nog. Frank Hermans-van ’t Hof die tot dusver 22:00 – 24:00 uur mocht doen krijgt promotie, daarover later meer.

Geen Rick dus maar op maandag en dinsdag hoor je Carolien Borgers (boezemvriendin van Jurre Bosman) , op woensdag en donderdag is dat Kimberley Dekker. Op zich logisch want Giel en Rick na elkaar is wel heel veel bellers van achter het stuur, naakte vrouwen in de studio en gedrogeerde gasten. Wie komt er op 04:00-06:00 uur dan in plaats van Beelen? Die nachtelijke uren worden verdeeld over WNL en Powned, waar zenderbaas Florent Luyckx van Bosman de opdracht gekregen heeft om een vrouwelijke deejay te zoeken.

Desnoods iemand zonder radio-ervaring, als het maar een vrouw is ja! Powned zal wel weer iemand bij 3FM weten te vinden, daar lopen genoeg vrouwen rond inmiddels. Er schijnt met die nachten per 1 januari nog wat te gaan veranderen, dan wordt het 03:00-06:00 uur in plaats van 04:00-06:00 uur. Exit voor van Velthuysen? Of mag hij dan 03:00-06:00 uur gaan doen. Toch ook niks voor een zestigjarige. Geef hem dan 00:00-03:00 uur, de ‘Spatader Show’ (geintje Rick).

Ruud de Wild

De van kanker herstelde deejay is voortaan van maandag tot en met donderdag te horen van 16:00 tot 18: 00 uur. En op vrijdag dan Eddy Keur? Ja, maar pas om middernacht, niet om 16:00 uur. Daar gaan we Frank van ’t Hof-Hermans terughoren, die dan maar meteen blijft zitten als Wouter van der Goes om 18:00 uur met schoongepoetste schoenen aanschuift. Vier uurtjes Frankie op de antenne, mensen! Hoe gezellig is dát. De twee hebben dan ook het nakijken gehad met Eddy Keur als vervanger van Ruud, dus dat moest gecompenseerd worden. En Frankie kennende zal hij de ‘Adriani kaart’ wel weer getrokken hebben.. (anders ben ik weg naar Talpa hoor!)

Eddy Keur alleen maar twee uurtjes in de nacht? Ja, op de radio voorlopig wel. Hij gaat een liefdesachtig format maken. Mààr. Eddy gaat voor Powned ook TV doen. Ook een datingshow, lieve mensen! Dat is wat een insider me doet geloven.En voor de rest? Voor de rest verandert er geen ene fuck. Never change a winning team. Gewoon lekker door laten denderen die subsidieslurpende trein.

Wat wel nog leuk is om op te merken is dat in allerijl de ‘contentmanagers’ van NPO Radio 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 en 9 de titel ‘adjunct zendermanager’ hebben gekregen. Dit om alle schijn van bemoeienis door de NPO met wat de omroepen inhoudelijk brengen uit te bannen. Wat natuurlijk een farce is, NPO baas Jurre Bosman bepaalt, net als bij TV ook volop op de inhoud wordt gezeten, getuige de laatste rel bij de KRO-NCRV omtrent Talitha Muusse.

Over inhoud gesproken, ik werd laatst benaderd door een niet nader te benoemen aspirant omroep. Of ik zin had om naar Hilversum af te reizen om een demo op te nemen voor NPO Radio 1 (lees: Baas Bosman). Ik heb ze vriendelijk bedankt voor het aanbod en ze naar wat minder uitgesproken types doorverwezen. Het is geen onaardige jongen hoor, die Jurre. Alleen jammer dat hij z’n macht zo moet laten gelden bij NPO radio.

Zou hij John de Mol als godfather zien en alles van hem kopiëren of is het gewoon de inborst van het type mens dat op zo’n positie terechtkomt? Compensatiegedrag omdat je haar je in de steek laat? Dat is wel mede de reden dat ik deze stukjes schrijf. Als je trouwens weet hoe vaak ik de naam Jurre Bosman heb genoemd maak je kans op een plek in de programmering van Radio Veronica!

Update 15 september 

Er gaat in het NPO pand een hardnekkig gerucht dat Radio 2 een nieuwe ochtendshow gaat krijgen. Corné Klijn mag niet meer invallen voor Bart Arens en moet definitief naar NPO Radio 5, dat moet gaan verjongen (!). Het heerschap was het daar niet mee eens en heeft zo lang stampij staan maken bij zenderwaarnemer Peter de Vries totdat hij op zaterdag- en zondagavond mag blijven. Daarvoor moet Corné wel zijn geslacht en naam veranderen, want anders mag het niet in het inclusiviteitstreintje.

Geintje, DJ Cornetto blijft gewoon Corné en mag samen met een aantal gekleurde medemensen zwarte muziek draaien op zaterdag vanaf 20:00 uur. Op zondag mag hij de luisteraars vanaf 21:00 uur vanaf zijn troon toespreken. ‘Jullie mogen me nú appen’. Om ze vervolgens uit te lachen, stelletje sukkels. Wat weten luisteraars nou!

Zo zegt de tam tam (broertje van tom tom) ook dat Tom Herlaar weg moet uit de middag bij 5. En over de nieuwe sterpingel die was uitgesteld en ineens actief was liggen ze bij NPO Radio 4 wakker, want veel te hard en past niet bij het station. Dat wordt weer veel kopjes koffie drinken voor Burgemeester Bosman! ‘Jij weet toch ook dat ik fan van je ben, maar..’

Patrick Kicken (meer enzo)


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Rob nam afscheid in stijl van NPO Radio 2

Gisteren, vrijdag 26 februari, was Rob Stenders voor het laatst te horen op NPO Radio Lees verder

Wat ik zo goed vind aan Giel Beelen (audio)

Het was weer eens zover deze week: het grote Giel Beelen (foto bovenaan) bashen was Lees verder

‘Angst regeert bij Radio 538’ (audio)

Dat was nog eens een klappertje hé, waarmee we het jaar uitgingen. Die arme Frank Lees verder

Wat was die Top 2000 toch weer een aanfluiting!

Het is het paradepaardje van de NPO. En alle NPO Radio 2 jocks willen er Lees verder

538: Velen passen ervoor om ook maar één dag te werken voor zo’n onveilig bedrijf

De enige logische stap die Radio 538 nog kan proberen om het tij te keren Lees verder

‘Het lijkt allemaal zo makkelijk, goede radio maken’

Zit je ook zo te genieten van de sfeer met kerst? OK, we mogen nergens Lees verder

Heeft de radio nog wel toekomst?

Het is de vraag die me het meest gesteld wordt als ik met collega’s of Lees verder

Radio Veronica: Tim Klijn opvolger van Wilfred Genee in de ochtend

Niet dat iedereen er nu zo mee bezig is, want de programmering van Radio Veronica Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x