RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

‘Alle’ naar de ‘criminele’ Pax-kelder in Halle!

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

The Mi Amigo Years’ doet gouden radiodagen herleven

In het kader van dertig jaar ’t Vondel, het CC van Halle, onderzoeken journalist Jan Delvaux en dj Bobby Ewing (geboren als Jimmy Dewit) exclusief het muzikale verleden van de stad. De neerslag van hun speurwerk is een mooi drieluik geworden, waarbij vooral het laatste deel onze interesse wegdraagt.
 
Op vrijdag 14 februari begint het met een geanimeerde gespreksavond met de muzikale helden van Halle. Er wordt gepraat met de man achter de successen van The Klaxons en Toast, de labelbaas van Flip Kowlier en Yevgueni, de scooterfreak van Mama’s Jasje en de grootste rocker aller tijden.

Eén week later, op zaterdag 22 februari 2020 wordt zestig jaar Halse muziekgeschiedenis samengevat in een theatershow. Van de ‘criminele’ kelder van Pater Pax over Sylvain Tack naar The Klaxons en Yves Segers. Zonder eeuwige mod JP Van, de eerste stappen van Etienne Berghmans en het mysterieuze Awesome Sumi te vergeten natuurlijk.
 
Op donderdag 12 maart wordt het drieluik afgesloten met een terugblik op de jaren 60 en 70. De beroemde kelder van Pater Pax was een ontmoetingsplek voor iedereen die jong was in een straal van vijftig kilometer. Wafelbakker Sylvain Tack zag het nog veel groter. Radio Mi Amigo zorgde in de tweede helft van de jaren 70 voor een ware revolutie in de ether.

The Mi Amigo Years laat die gouden dagen herleven. Een gelegenheidsorkest (bekend van Radio 1 en André Brasseur) met bekende gasten brengt de successen van toen: ‘Ik ben verliefd op jou’, ‘Such a night’, ‘Rocking in the street’, ‘How deep is your love’, ‘Living next door to Alice’, ‘Guus’, ‘Paloma blanca’… ze zijn er allemaal. Met tussendoor oude reclamejingles en tunes van Mi Amigo. De soundtrack van de seventies.

° Meer details vindt u hier.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx