RadioVisie

  • .
    .

Airplay Top 20 kijkt ook naar Vlaanderen

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Twee landen: immens verschillend

Het nummer ‘Hard to say goodbye’ van de Utrechtse band Rondé was in januari 2022 de meest gespeelde track op de Nederlandse radio. In de eerste maand van het nieuwe jaar is het liedje ruim 680 keer voorbij gekomen. Daarmee staat het op de eerste plaats in de eerste Airplay Top 20 van dit jaar. Dit blijkt uit data van SoundAware.

De single van de Utrechtse Indie popband kwam al in augustus vorig jaar uit en werd onmiddellijk goed gedraaid door de verschillende stations. In de Airplay Top 20 van november stond de track op plek 3. Daarna zakte de aandacht, voornamelijk door het grote aanbod van nieuw uitgebrachte nummers en de omschakeling van veel zenders naar een kerstformaat.

Maar nu de kerstplaten weer opgeborgen zijn, wordt ‘Hard to say goodbye’ opnieuw volop gedraaid. Het liedje staat op nummer 1 in de Airplay Top 20. Op nummer 2 vinden we Ed Sheeran terug met ‘Overpass Graffiti’ en op 3 Swedish House Mafia ft. The Weeknd – ‘Moth to a flame’.

Andere regio , andere nummer 1

De Airplay Top 20 is gebaseerd op het aantal keer een liedje te horen is op alle landelijke commerciële en publieke radiostations. Daarnaast kijkt SoundAware ook de naar de regionale en Vlaamse zenders. Elke maand is het opvallend hoe groot deze lijsten onderling en ten opzichte van de ‘officiële’ Airplay Top 20 verschillen.

Bij de commerciële zenders staat deze maand de nummer 2 van de landelijke Airplay Top 20 op 1: Ed Sheeran – ‘Overpass graffiti’ (en Rondé op plek 4). Bij de publieke omroepen bereikte Sera met ‘Take a chance’ de top (Rondé op 3). Regionaal is de nummer 1-positie voor Adele met ‘Easy on me’. Ook hier vinden we Rondé terug op een derde plaats.

In Vlaanderen halen Elton John & Dua Lipa met ‘Cold heart’ (Pnau remix) de top van de lijst met de meeste airplay, Rondé komt niet voor in de top 20. (RadioWereld)

SoundAware Airplay Top 20 januari 2022


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx