RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
Heynen

Airplay Top 20: Duidelijke verschillen Vlaanderen en Nederland

Het meest gedraaide nummer op de Nederlandse radio – in de maand mei – was ‘In the dark’ van Purple Disco Machine & Sophie and the Giants. En dat voor de tweede maand op rij. Dit keer met bijna zevenhonderd ‘plays’. Dat blijkt uit de gegevens die werden opgenomen de Airplay Top 20 van SoundAware. In Vlaanderen was die eer weggelegd voor ‘As it was’ van Harry Styles. 

De lijst wordt maandelijks samengesteld door het Nederlandse SoundAware en is gebaseerd op de airplay op de radio. ‘In the dark’ van de Duitse producer Purple Disco Machine en de Britse band Sophie and the Giants, blijft populair in Nederland. De tweede plek in de lijst is eveneens dezelfde als in de maand april: George Ezra met ‘Anyone for you’. Brons is er voor Camila Cabello & Ed Sheeran met ‘Bam Bam’.

Naast de Airplay Top 20, met data van alle landelijke commerciële en publieke radiostations in Nederland, kijkt samensteller SoundAware ook naar de regionale en Vlaamse stations. Hier blijkt elke maand opnieuw dat er een groot verschil is tussen de verschillende ‘gebieden’.

Bij de commerciële zenders ziet SoundAware dezelfde nummer 1 als in de landelijke Airplay Top 20, ‘In the dark’. Bij de publieke staan de rockers van Son mieux met ‘Multicolor’ (niet terug te vinden in de landelijke top 20). Regionaal is de nummer 1 positie, net zoals vorige maand, voor Suzan & Freek met hun nieuwe single: ‘Honderd keer’.  (SoundAware.com)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx