RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Afscheid van een (radio)generatie

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

RadioVisie wil graag een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we het belangrijk vinden om verschillende stemmen en meningen te horen publiceren we regelmatig opinieteksten. Elke auteur schrijft in eigen naam of in die van zijn vereniging. Zij zijn verantwoordelijk voor de inhoud van de tekst. 

Merci voor die vele jaren!

Als trouwe luisteraar van het langstlopende programma – sinds 1984 – met dezelfde presentator – Guy De Pré -, op Radio 2 hoorde ik gisteren (zondag 10 maart) omstreeks 10:15 uur een kort interview met Les Reed. Deze componist en orkestleider heeft niet alleen ontelbare mooie songs geschreven en geproduceerd, maar hij heeft ook een heel mooie typische Engelse stem. Guy De Pré verwees ook naar ‘Man of Action’ als tune van Radio Noordzee Internationaal. 

Ook het begin van het programma was interessant want daarin vermeldde Guy dat er al zo’n 1600 uitzendingen moeten zijn geweest van ‘De Pré Historie’, maar dat hij zelf de tel kwijt is!. Omstreeks 10:50 uur, na ‘I love the nightlife’ van Alicia Bridges, haalde hij aan dat dit een ‘Alarmschijf’ was geweest bij Radio Veronica en aldus een grote hit werd in Nederland. De complete uitzending kan u hier opnieuw beluisteren.

Guy De Pré wordt dit jaar (op 7 juni) 65 maar ik hoop dat hij verder blijft doorgaan met zijn programma, want tegenwoordig is het volop afscheid nemen van ‘mijn’ generatie programmamakers: Jan Hautekiet, Luc Janssen, Lieve De Maeyer… Vorige week, in m’n favoriete week- en TV blad ‘Humo’ ook het ‘Laatste loodje’ en ‘Dwarskijker’ van RV, zijnde Rudy Vandendaele.

Hij bezorgde me vele uren leesplezier met zijn rake woordkeuze en zinsconstructies als hij een tv-programma herkauwde. Je moest het zelfs niet bekeken hebben om te weten wat je al dan niet gemist had.

Ik moet niet met de vinger wijzen naar de mensen die de pensioenleeftijd bereikt hebben, want zelf ben ik sinds september vorig jaar ook gestopt met de betaalde beroepsbezigheden. Ik heb nu meer tijd om te lezen en vooral te luisteren naar de radio.

Want dat was en is nog steeds hét medium voor mij: snel, meestal live en niet zo opdringerig als televisie, want je kan perfect nog een andere activiteit doen en je laten verrassen door een lied of een goed interview.

Vandaar wil ik ook jullie van RadioVisie nog een dankuwel zeggen voor al die jaren. Ik heb op zolder nog de gedrukte exemplaren liggen. Ik ben ook begonnen om alles te inventariseren en opnames om te zetten naar MP4. Wel een hele job hoor!

° Is getekend Paul Van Laere


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Pieter Van Banden
Pieter Van Banden
11 maart 2019 - 21:40 21:40

Wedden we dat Guy nog wel wat extra jaartjes zal verder het programma presenteren op zondagmorgen!

Jan D.M.
Jan D.M.
11 maart 2019 - 11:48 11:48

Spijtig dat Guy Depré wat Vlaamse nummers betreft nogal veel blijft hangen bij die Johan Verminnen (13 en 27 jan. + 3 en 18 febr. + 10 maart) die al tot ten treure toe op Radio 2 aan zijn trekken komt !

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx