RadioVisie

 • .
  Amptec
  .

Achtste editie Student Late Night op MNM

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Vanaf 8 februari slaan VRT-jongerenzender MNM en zes Vlaamse hogescholen de handen in elkaar voor de intussen al achtste editie van hun studentenproject Student Late Night. Jonge mediastudenten krijgen drie weken lang een intensieve masterclass in de studio’s van de radiozender. MNM-dj’s Evelyn De Backer en Bart De Raes begeleiden de studenten tijdens hun stage.

Dit jaar wordt het een speciale editie, omdat ze volledig coronaproof zal verlopen. Dat is een hele aanpassing, maar het project schrappen was nooit een optie.

“Met Student Late Night geven we de mediamakers van morgen de kans om hun eerste stappen in de ether te zetten. Een groot succes als we kijken naar de voorbije jaren. Zowel MNM-dj’s Cato Peeters, Sen De Paepe als Dorianne Aussems, gingen vast aan de slag bij MNM dankzij dit project. Ook de twee wing-DJ’s van Peter Van de Veire, Kawtar Ehlalouch en Wanne Synnave, waren voor het eerst op MNM te horen tijdens Student Late Night”, zegt Steven Lemmens, Netmanager MNM.

“MNM en de zes hogescholen werken al jaren goed samen, en we zijn nog altijd enorm enthousiast over dit project”, vult Bart De Raes, projectverantwoordelijke Student Late Night, aan. “We hebben er dus alles aan gedaan om ook in 2021 Student Late Night te laten doorgaan. Er zal veel meer vanop afstand gebeuren, en de studenten zullen niet allemaal naar VRT kunnen komen. Maar het resultaat blijft wel hetzelfde: de studenten maken hun eigen radioshow op de nationale radio. En daar zijn we in deze bizarre tijden extra blij om!”

De studenten volgen allemaal een mediaopleiding aan een van deze scholen: AP Hogeschool (Antwerpen), Howest (Kortrijk), Hogeschool PXL (Hasselt), Arteveldehogeschool (Gent), RITCS School of Arts (Brussel) en Thomas More (Mechelen). Vanaf maandag 8 februari zullen zij elk twee dagen een radioprogramma maken onder de noemer Student Late Night. Dat wordt van maandag tot en met woensdag van 22 uur tot 23 uur uitgezonden. Op donderdag hoor je Student Late Night van 23 uur tot middernacht.

De hogescholen komen in deze volgorde aan bod:

 • Ma 8/2 en di 9/2: AP
 • Woe 10/2 en do 11/2: PXL
 • Ma 22/2 en di 23/2: RITCS
 • Woe 24/2 en do 25/2: Artevelde
 • Ma 1/3 en di 2/3: Howest
 • Woe 3/3 en do 4/3: Thomas More

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over MNM

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx