RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Achterhoek: Landpiraat NCR opgepakt (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Zaterdag jongstleden – 2 januari – is het illegale radiostation Nieuwjaars Combinatie Rietmolen (NCR) het zwijgen opgelegd door de politie. Daarbij is niemand aangehouden. Aan de Oude Deldenseweg in Neede (Lochuizen) werd een container met aggregaat en een aanhangwagen met een daarop gemonteerde zendmast van ruim veertig meter hoog aangetroffen. Alles is door de politie in beslag genomen. De piraat zou nog tot deze avond – 4 januari – te horen zijn geweest.

De zendersite werd ’s ochtends ontdekt. Agentschap Telecom (AT) heeft daarop het illegale station, dat op 94.5 FM te ontvangen was, uitgeschakeld en ontmanteld. Daarna duurde het nog uren vooraleer een professioneel kraanbedrijf de mast neer had gehaald en weg kon slepen. Vanwege veiligheidsvoorschriften, waaraan dit bedrijf zich moet houden, waren de werkzaamheden pas laat op de avond afgerond.

Op 8 januari 2018 werd de Nieuwjaars Combinatie Rietmolen ook al eens uit de lucht gehaald door het Agentschap Telecom. Ook toen werd de mast naar beneden gehaald, waarbij de antennes verloren gingen. Dit keer had de ontmanteling enorm veel bekijks. De politie liet via megafoon weten dat dit niet de bedoeling was. De ruim tachtig automobilisten werden gesommeerd binnen tien minuten te vertrekken, anders zou de politie op gaan treden.

Na het uitzetten van de zender was het alles behalve stil op de 94.5 FM. Dit is namelijk een populaire frequentie onder piraten in de Achterhoek en Twente. NCR was niet de enige zender die hiervan gebruik maakte, elders waren reeds andere piraten actief op dezelfde frequentie.

Dat een deel van hen en hun luisteraars het niet zo nauw nemen met de fatsoensnormen, bleek maar weer eens toen iemand het nodig vond om een medewerker van het kraanbedrijf dat de mast kwam weghalen een bedreiging te sturen via Facebook. Ook is het regelmatig dweilen met de kraan open voor AT. Zo ook in dit geval, want nog voordat de zendmast neergehaald was, was NCR alweer in de lucht vanaf een andere locatie. (BVP – diverse bronnen)


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx