RadioVisie

  • .
    .

Adje is terug bij Veronica (audio & video)

Na een afwezigheid van ruim twintig jaar is Ad Bouman weer terug bij Radio Veronica. Sinds 2 september is hij iedere vrijdag van 18:00 tot 19:00 uur op Vintage Veronica te horen met de ABTT-AT (Adje Bouman Top Tien Aller tijden). 

Op 14 november 1965 werd Ad Bouman (foto bovenaan – links) als programmatechnicus aangenomen bij zeezender Radio Veronica. In februari 1967 begon hij in het programma ‘Muziek bij de lunch’ van Jan van Veen, de ‘Adje Bouman Top Tien’ (afgekort tot ABTT).

Opvallend was zijn platenkeuze, die nogal afweek van het reguliere muziekformat van het programma. Toenmalig programmaleider Willem van Kooten (Joost den Draaijer) vond de ‘ABTT’ niet passen in het programma dat zich richtte op de huisvrouw en daarom werd de Top 10 verplaatst naar ‘Joost mag het weten’ op de woensdagavond.

Dat duurde tot 1 november 1968. Toen Van Kooten vertrok bij Veronica stopte ook Bouman. Lex Harding (foto bovenaan – rechts) vroeg Bouman om zijn ‘ABTT’ in zijn programma ‘Lexjo’ in mei 1970 te hervatten. Het programma-item werd zo populair dat er een Adje Bouman fanclub werd opgericht. 

In 1972 werd in juni een ‘ABTT Top 101’ uitgezonden, hetgeen al aangeeft hoe chaotisch de lijst vaak was. Het overzicht parodieerde eigenlijk de reguliere hitparades. De laatste ‘Ad Bouman Top’ 10 op zeezender Veronica werd op maandag 26 augustus 1974.

Bouman publiceerde vanaf januari 1977 zijn ‘ABTT’ in het nieuwste popblad Hitkrant onder de naam ‘Levi’s Top 10’. Toen de VOO halverwege 1977 de C-status bereikt had werd de lijst op vrijdagavond op Hilversum 3 door Bart van Leeuwen gepresenteerd.

In 2009 werkte Bouman korte tijd als dj bij Simone FM en presenteerde er zijn ‘ABTT’. Sinds 2014 is de ‘ABTT’ op KX Radio., het station van Rob Stenders.


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx