RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Absolute Radio herdenkt British Offshore Radio fleet (audio)

Het Britse Absolute Radio plant een pop up station met vooral aandacht voor de zeezenders. En dat allemaal ter gelegenheid van de 55e verjaardag van de Marine Offenses Act, die een einde moest maken aan offshore radio. Het werd voor Britse onderdanen verbonden om uit te zenden vanaf een schip of vliegtuig of om hen te bevoorraden. Ook adverteren of zorgen voor muziek, mocht niet meer.

Unusual Productions zorgt op vrijdag 12 augustus (10:00 – 16:00 uur Britse tijd) voor een vier uur durend programma dat zes keer zal worden herhaald. Het reguliere muziekkanaal Absolute Radio 60s zal deze verjaardag vieren onder de noemer ‘Absolute Radio Pirates’ met een dag vol programma’s en archiefmateriaal van – en met – de piraten die het geluid van de muziekradio hebben gecreëerd waar we vandaag nog steeds van genieten. 

De verjaardagsuitzending mag rekenen op tal van bekende oud-medewerkers. Onder meer Tony Blackburn, Johnnie Walker, Leona Graham, Shaun Keaveny, Kenny Everett en Tommy Vance zullen erbij zijn. Al dan niet met archiefopnamen. Tony Blackburn gaat vertellen over zijn liefde voor Wonderful Radio London. Hij presenteerde het eerste soulmuziekprogramma in het VK en ontwikkelde het Fabulous 40-formaat dat de beste nieuwe muziek combineert met de grootste hits. Hij zal vertellen over het beklimmen van zendmasten op een schip om reparaties uit te voeren. 

Caroline gaat door met Johnnie Walker & Robbie Dale

Johnnie Walker praat over verliefd worden op piratenradio terwijl hij werkte als autoverkoper in Birmingham. Uit de archieven hoor je hem vanaf het moment dat Radio Caroline in de lucht bleef nadat de Marine Offences Act’, om middernacht van kracht werd op 15 augustus 1967. Kenny Everett zal het hebben over zijn chaotische verslagen tijdens de tournee met The Beatles in 1966. Tommy Vance’s blikt terug op de laatste Fabulous 40 van zondag 6 augustus 1967. 

Absolute Radio Content Director Paul Sylvester zei: “Moderne radio zou niet bestaan ​​zonder deze titanen. Zij introduceerden bij het Britse publiek onder meer The Beatles, The Rolling Stones en Aretha Franklin. We zijn trots om hulde te brengen in een typische uniek Absolute Radio-manier. De ether verstoren met een ongelooflijke soundtrack, legendarische stemmen, meeslepend archief en de recreatie van vintage nieuwsbulletins en ad-breaks. Als je van Absolute Radio 40s hield, we hebben een paar decennia vooruit gespoeld voor een andere afspraak met van de radio.”

° Uitzending: vrijdag 12 augustus (10:00 16:00 uur Britse tijd). Het programma is buiten het UK enkel via VPN te beluisteren.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Rink
Rink
1 augustus 2022 - 19:32 19:32

Let op: de jubileum uitzending is NIET op 14 augustus, maar op vrijdag 12 augustus van 10:00 – 16:00 Britse tijd!!!

Rink
Rink
1 augustus 2022 - 19:30 19:30

Ik heb één stream gevonden die in Nederland wel werkt:
<http://radio.garden/listen/absolute-radio-60s/tAmEZzSb&gt;

Best een leuk station als je van 60s houdt, kletsen een beetje veel, maar draaien dan een paar non-stop.

Rink

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx