RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Aalst: carnavalsradio’s bundelen hun krachten

Twee Aalsterse carnavalsradio’s, AjoinMusic en Radio Kamiel, slaan de handen in elkaar om, na de coronaperikelen van de voorbije editie, samen een onvergetelijk carnavalsverhaal te schrijven voor de ajuinenstad.

CityMusic en Radio Omroep Aalst (voorheen Goeiedagradio), de twee erkende Aalsterse FM-radio’s, maken bekend dat ze “de strijdbijl begraven” en een overeenkomst bereikt hebben om hun carnavalsradio’s te laten samenwerken.

Beide radio’s zullen zich als “broertje en zusje” muzikaal differentiëren, zodat echt élke fan van Oilsjt Carnaval muzikaal aan zijn of haar trekken zal komen. Ook het gezamenlijk verslaan van evenementen, zoals de Prinsenkiezing of de stoet, behoort tot de mogelijkheden.

Het vernieuwde Radio Omroep Aalst knipt de banden door met Oilsjt Mjoezik (dat nog als een stream bestaat) en pakt voortaan uit met “Radio Kamiel”, als ultiem eerbetoon aan de in juni overleden Keizer Kamiel Sergant (foto boven), die niet alleen zijn standbeeld verdient, maar zeker ook zijn radio. De dochters van Kamiel, Veerle, Mia en Hilde Sergant, worden meter van het project en bekende Aalstenaar David Van de Steen wordt peter.

Daar waar AjoinMusic meer de hitradio blijft, zal Radio Kamiel zich eerder profileren als retrozender, met de nodige nostalgie naar de hits en de sfeer van Oilsjt Carnaval vroeger. De liedjes van Keizer Kamiel zullen uiteraard als een rode draad verweven worden doorheen de programma’s.

Het Oilsjters DNA zit in beide carnavalsradio’s. Programmaleiders Danny Verhulst en Philippe Vangerven zullen, in onderling overleg, als een Oilsjterse “Mike en Guido” de beste invulling geven aan de respectievelijke carnavalsradio’s.

De adverteerders zullen van deze ambitieuze samenwerking profiteren doordat ze voortaan ook op beide omroepen tegelijk “in combi” kunnen adverteren, om zo de meest brede groep Aalsterse luisteraars te kunnen bereiken.

Ook na de carnavalsperiode zullen CityMusic en Radio Omroep Aalst blijven samenwerken op allerlei vlakken, daar waar dat decretaal voorzien en toegelaten is, zo verzekeren Marnix De Gols en Ton Schipper van Omroep Aalst en Philippe Vangerven van CityMusic.

Heynen

“De huidige, snelle evoluties en veranderingen in de media-industrie tonen het groeiende belang aan van sterke lokaal verankerde mediaspelers, die de kunst verstaan om lokale verhalen te vertellen”, klinkt het in een mededeling.

“Deze nieuwe praktische samenwerking stelt beide radio’s in staat om nog meer te investeren in lokale content, technologie en programma’s, waardoor de Aalstenaar het beste spectrum van hoogwaardig lokaal entertainment en betrouwbare info-programma’s zal worden geboden.”

De programmering en medewerkers van beide carnavalsradio’s wordt binnen enkele dagen voorgesteld.


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx