RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

538: Wietze de Jager en Klaas van der Eerden naar de ochtend

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij 538 is in de ochtend niet langer plek voor Frank Dane, die drie jaar lang op dat tijdstip een programma had bij de radiozender. Vanaf 3 januari presenteren Wietze de Jager en Klaas van der Eerden met nieuwslezer en journalist Mart Grol een nieuwe ochtendshow tussen 6.00 en 10.00 uur.

Helemaal verrassend is deze zet niet te noemen. Radiocolumnist Patrick Kicken voorspelde dit al in maart.

“Ik vind het waanzinnig dat we het vertrouwen krijgen om iedere ochtend radio te maken”, zegt De Jager in een reactie. “Het is een feest om samen met Klaas, Mart en de luisteraars van 538 de dag te starten.”

Van der Eerden: “In de afgelopen drie jaar is mijn liefde voor radio ontstaan en steeds verder gegroeid. Wat er nu gebeurt, had ik niet durven dromen.”

Volgens radio director Coco Hermans gaat 538 een volgende fase in. “Door de jaren heen ontwikkelt ons publiek zich en het is voor een hitstation heel belangrijk met de luisterbehoefte mee te groeien. Eind november hebben we een start gemaakt met het aanpassen van onze programmering en de nieuwe ochtendshow is daarin een volgende stap.”

Hermans zegt dat het nieuwe team afgelopen zomer heeft bewezen “midden tussen de luisteraars te staan en met enorm veel creativiteit, energieke en onderscheidende radio te kunnen maken”.

Geen exit voor Dane

Frank Dane en zijn team namen begin 2019 bij 538 de plek van Edwin Evers in. “Met de opvolging van Edwin Evers hebben zij een geweldige prestatie geleverd, wij zijn ze dan ook heel dankbaar. Wij gaan ervan uit dat wij ook in de toekomst met Frank en zijn team bij 538 zullen blijven samenwerken. Wij hebben ideeën over de volgende fase van zijn carrière en zijn daar op dit moment over in gesprek met hem en zijn team”, laat de woordvoerder weten.

Nog volgens Talpa kreeg de dj kreeg maandag te horen dat hij wordt vervangen. Hij besloot toen dat zijn uitzending van vorige week met inzamelingsactie Missie 538 zijn laatste was.

Dane heeft momenteel vakantie en is dan ook niet op de radio te horen. Het was de bedoeling dat de nieuwe invulling met Van der Eerden en De Jager vanaf 31 januari te horen zou zijn. “We hebben dit op verzoek van het team van Frank naar voren gehaald”, aldus de woordvoerder. Dit betekent dat Dane na zijn vakantie niet meer in de ochtend terugkeert.

Volgens Talpa wilde hij zelf geen afscheidsshow meer maken. “Ik heb het gevoel dat ik met Missie 538 een heel mooi punt heb gezet achter precies drie jaar fantastische ochtendradio”, laat Dane via de woordvoerder weten.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

NPO Radio 2 blijft net uit de greep van Qmusic

Met de maanden maart en april achter de rug onderstrepen de gisteren - dinsdag 24 Lees verder

NPO Radio 1: spotje voor BNR Nieuwsradio geweerd

Het gebeurt niet vaak, maar af en toe is er bij de VRT al eens Lees verder

Luistercijfers Nederland: NPO Radio 2 blijft Qmusic afhouden

Radio 2 bleef de marktleider bij de Nederlandse radiozenders volgens de vandaag verschenen luistercijfers over Lees verder

Jingles met goede vibes voor 100% NL (audio)

100% NL heeft haar audiobranding zopas compleet vernieuwd met een pakket positief klinkende AC-jingles, passend Lees verder

Blad 1485: Qmusic vs Q-dance, Loopreizen Radio, Heart 00s

• Nederland: Qmusic en Q-dance regelden hun dispuut in der minne • Nederland: Loopreizen Radio Lees verder

Nederland: radio-dj’s quizzen op televisie

Matthijs van Nieuwkerk (foto bovenaan) en zijn 'De Wereld Draait Door' was zo'n waanzinnig goede Lees verder

“Dat Is Het Oog Van De Duivel!” (video)

Een bijdrage dit keer waarin ik ruimte maak voor lezer Henk Kruize die het stukje Lees verder

Blad 1484: Hans, Hans & Hooray

• Buiten is het dertig graden, binnen kreeg Hans een bloemetje • “Hij schrijft sneller Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x