fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

538 TOP 50 start vrijdag 4 januari

Radio 538 zendt vanaf vrijdag 4 januari 2019 iedere week tussen 14:00 en 18:00 uur de 538 TOP 50 uit. De vernieuwde hitlijst wordt gepresenteerd door Ivo van Breukelen (foto bovenaan – credits: 538). Op last van de rechter zendt Radio 538 tot het eind van het jaar de Top 40 uit op het FM-kanaal.

Na ruim 25 jaar start Radio 538 met een eigen hitlijst. Nadat de zender de samenwerking met de Stichting Nederlandse Top 40 had opgezegd, werd de kans gegrepen om te starten met een vernieuwde hitlijst. De 538 TOP 50 wordt samengesteld op basis van streamingcijfers van JUKE, Spotify, YouTube en airplay van alle Nederlandse radiostations.

Daarnaast krijgen 538 Members de mogelijkheid om hun waardering te geven aan liedjes. Op die manier zou de lijst de daadwerkelijke populariteit van de muziek bij het publiek beter moeten weerspiegelen. De TOP 50 wordt dagelijks bijgewerkt, wat goed is om iedere dag van de week een actueel beeld te zien van de muziekvoorkeur in Nederland. Tevens komt er een tv-variant van de lijst.

Eind september kondigde Radio 538 aan om de huidige Top 40 vanaf november tot het eind van het jaar enkel uit te willen zenden via hun online kanaal en DAB+. De Stichting Nederlandse Top 40 was het hier niet mee eens en spande een kort geding aan. De Stichting werd gisteren in het gelijk gesteld en daarom zal de Top 40 tot het eind van het jaar te horen blijven via het FM-kanaal van Radio 538.

De Stichting Nederlandse Top 40 had tevens om een rectificatie gevraagd, omdat zij van mening is dat Radio 538 een onjuiste uitlating heeft gedaan over de oorzaak van de breuk. De rechter heeft de stichting ook daarin gelijk gegeven. 538  plaatst daarom een rectificatie.


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Mobiliteitsproblemen zijn echt geen exclusiviteit voor automobilisten! En sommigen hebben dat begrepen! Radiostudio meenemen in
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Om een boek te 'lezen', hebt u niet eens uw handen nodig De herfst komt
In Nederland is de AudioMonitor 2019 verschenen. Dat is een tweejaarlijks onderzoek van de Stichting
Lekker los in de Nieuwe Revue Ik schrijf dit stukkie op de dag dat het
Europese hoofdstad kiest voor een 'groene' ether (toch nog even afwachten) Nederlanders buigen (een heel
Kink FM was een merkwaardig Nederlands radiostation. Niet in het minst door de naam, maar
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Facebook wordt wat muzikaler

Sven Gatz: ‘Iedereen kan blijven uitzenden’

Het Avondblad van 26 oktober (audio)

Raad van State vernietigt frequentieplan

Analyse: waarom VRM niet om Norkring heen kon

Vlaming staat het liefst op met KISS

Sluiten