RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

50 jaar Top 30 en Radio 2-actie rond mondmaskers

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De Grootste Familie steunt Vlamingen met concerten en zelfgekozen muziek

Komend weekend zorgt Radio 2 voor extra muziek tijdens deze coronatijden. Er zijn nieuwe ‘Beste Buren Huiskamerconcerten’, en een halve eeuw Top 30 wordt gevierd. En Vlamingen die zich inzetten voor anderen worden extra in de schijnwerpers gezet. Zo moedigt De Grootste Familie iedereen aan om mondmaskers te maken en worden Radio 2-naaipakketten uitgedeeld.

Beste Buren Huiskamerconcerten

Na het succes van de vorige edities is er opnieuw muziek voor iedereen die in zijn kot blijft. Vrijdag 1 mei om 14.30 uur: Emma Bale, Admiral Freebee en Danny Vera. Zaterdag 2 mei om 14.30 uur: Stash, Suzan & Freek en Laura Lynn. Zondag 3 mei om 14.30 uur: Klaas Delrue, Pieter Embrechts en Sergio.

50 jaar Radio 2 Top 30

Op 2 mei 1970 werd voor het eerst de BRT Top 30 uitgezonden. Vijftig jaar muziek, maar vooral ook veel verhalen. Komende zaterdag wordt een overzicht van een halve eeuw hitlijsten overlopen. Iedereen kon eerder via radio2.be mee bepalen welke platen volgens hem of haar er in thuis horen. Peter Hermans presenteert van 11:00  tot 18:00 uur.

T-shirt wordt mondmasker

Radio 2 zet de schijnwerpers ook op een heel actueel onderwerp: mondmaskers. Vanaf volgende week maandag moeten we er verplicht eentje dragen op de bus, tram of trein, en wordt het aangeraden dat op drukkere plekken ook te doen. Dit weekend steunt de zender iedereen die mondmaskers maakt. Lars De Groote en Anja Daems draaien vrijdag 1 en zondag 3 mei tussen 13:00 en 16:00 uur plaatjes voor iedereen aan de naaimachine. 

Mensen die nog op zoek waren naar materiaal kregen de afgelopen dagen pakketten met oude t-shirts van Radio 2, waarvan het katoen kan worden hergebruikt. Ze werden bezorgd aan iedereen die op z’n eentje aan het naaien is of aan naaiclubs en/of andere verenigingen die nu apart aan het werk zijn. Alle gemaakte mondmaskers zijn te bewonderen op radio2.be

Radio 2 Tuindag

Dit jaar organiseert Radio 2 een alternatieve Tuindag omdat de gewone editie om begrijpelijke redenen niet doorgaan. De Madammen brengen morgen, tijdens hun uitzending, veel tuintips en de nieuwste trends voor de tuin. Luisteraars kunnen hun vragen stellen aan de verschillende experts. Via de app wordt gekeken naar de tuinen van bekend en onbekend Vlaanderen. Ook via televisie want De madammen zijn op 1 mei te zien op Eén.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over VRT Radio 2

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx