RadioVisie

  • .
    .

5 jaar later: Peter Van de Veire praat met Eva Daeleman

Eva doet voor het eerst haar verhaal over dé bomaanslagen

Een bomaanslag vergeet je nooit. En al zeker niet na vijf jaar. Op dinsdag 22 maart 2016 waren er explosies op de luchthaven van Brussels Airport. Voormalige MNM-dj Eva Daeleman (foto bovenaan – rechts) stond op dat moment in de inkomhal. Vijf jaar na de aanslagen doet ze voor het eerst haar verhaal voor het publiek. Over de dag zelf, maar vooral over de gevolgen. Tot op vandaag schrikt ze nog altijd van dichtklappende diepvriezers in de supermarkt. Een erg persoonlijk verhaal, maar vast herkenbaar voor veel mensen.

In een unieke aflevering van ‘De Grote Podcast Van de Veire Ochtendshow’ vertelt Eva hoe haar naïviteit voor altijd aan flarden werd geblazen. Eerlijk en open. Over de gebeurtenissen die een enorme impact hadden op vele mensenlevens. Over de verjaardag die geen verjaardag is, “want een verjaardag is feest”. Over iets dat voor altijd in het collectieve geheugen gegrift staat.

Eva Daeleman: “Ik heb aan mezelf beloofd om in dit gesprek niets weg te lachen of kapot te relativeren, maar gewoon te vertellen hoe het vandaag de dag echt met me gaat. Een getal plakken op fysiek leed is al moeilijk, op psychisch lijden al helemaal. De angsten zijn er nog elke dag, maar ik blijf zoeken naar manieren om stukjes los te laten.”

° ‘De Grote Podcast Van de Veire Ochtendshow’ is te beluisteren in de MNM-app en via MNM.be.


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over MNM
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx