RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Vrije radio, een rijk verleden. Maar welke toekomst?

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Radio Scorpio stelt de vraag n.a.v. z’n veertigste verjaardag

Radio Scorpio is straks veertig jaar jong. Een unieke verjaardag, want tegelijk is de Leuvense (studenten)zender de enige overblijver uit de periode dat de allereerste schermutselingen in de Vlaamse ether de kop opstaken, wat uiteindelijk zou leiden tot een ware vrije radio hausse… Dat roept om gepaste aandacht en dito activiteiten. En die gaan door op 18 en 19 oktober aanstaande. Eentje trok onze bijzonder aandacht en hetzelfde hopen we bij u…

Eerder naar jaarlijkse traditie is er de platenbeurs waarbij iedereen wordt uitgenodigd om te gaan snuisteren door het zwarte goud van de vele standhouders. Voor degenen die muziek live prefereren zijn er optredens van het lokale talent Wheel Of Smoke, gevolgd door het aanstormende Pink Room, tenslotte afgesloten door Scorpio’s eigen programma gespecialiseerd in Garagerock, Punk en andere teringherrie. Kijken naar het vinyl kan tussen 14:00 en 18:00 uur, nadat u 3,00 euro betaalde. Luisteren naar de optredens kan vanaf 20:00 uur.

Bij vier decennia Scorpio hoort niet enkel geluid, want er is ook ‘Scorpio: 40 jaar Radio in beeld’, dankzij de archieven van het regionale ROB-TV en de nationale VRT. Het gaat om een eerste en enige vertoning op groot scherm. Extra uitleg over die ‘goede oude tijd’, is er met diverse gesprekspartners – op de sofa – onder leiding van ex-Scorpio en ex-VRT-man Bruno Wyndaele. De toegang is vrij, maar de plaatsen zijn beperkt.

En tot slot, en dat is waar wij in de inleiding al op doelden, het volgende evenement gaat ons allen aan. Alle mensen met het radiohart op de juiste plaats dan toch. In samenwerking met het Instituut voor Media Studies (KU Leuven), wordt een symposium gehouden over de werking van alternatieve radio, medialabs en het radiobeleid in het algemeen. De toegang is eveneens vrij, moderator is Max De Moor (huidig Radio Scorpio-lid en alumni van de KU Leuven), journalist bij De Standaard. 

De deelnemers aan het debat zijn: Villa Bota (Brugge), Urgent (Gent), Radio Centraal (Antwerpen), Radio Panik (Brussel), Dieter Gillis van de Vlaamse Regulator voor Media en professor dr. Frédéric Antoine van de UCL. Het symposium heeft plaats op vrijdag 18 oktober om 14 uur in de Phartenonzaal, Erasmusplein 2 in Leuven. Allen daarheen!


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx