RadioVisie

  • .
    .
Heynen

3FM Serious Request: ‘Loop thuis!’

NPO 3FM past de plannen voor de derde editie van 3FM Serious Request: The Lifeline, aan. De liefdadigheidsactie die in dezelfde eindejaarsperiode wordt gehouden als de ‘Vlaamse Warmste Week’ (met Studio Brussel als gangmaker) en de Waalse ‘Viva for Life’ (van Viva Cité).

In Nederland zouden deejays opnieuw door gans het land lopen om luisteraars langs de route te motiveren om in actie te komen voor het Rode Kruis. Maar gezien de huidige corona-maatregelen, waarbij iedereen zoveel mogelijk wordt verzocht om thuis te blijven, is ditt niet verantwoord. De eerder aangekondigde route van Roermond naar Zwolle wordt daarom uitgesteld naar 2021. Op dit moment wordt er gewerkt aan een alternatieve 3FM Serious Request-actie in de week van 18 tot en met 24 december. Hoe deactie er precies uitziet wordt binnenkort bekend gemaakt.

 Sharid Alles, zendermanager NPO 3FM: “Het is ongelooflijk jammer. Ondanks alle zorgvuldig uitgedachte plannen en de intensieve samenwerking met de veiligheidsregio’s om 3FM Serious Request: The Lifeline tóch coronaproof door te laten gaan, zijn we ingehaald door de realiteit en hebben we besloten om de plannen en de route van Roermond naar Zwolle uit te stellen naar volgend jaar”.

“3FM zet zich natuurlijk in de week voor kerst nog steeds in voor het Rode Kruis om met de opbrengst de hoogspanning van de zorghulpverleners te verlichten en om de verspreiding van corona tegen te gaan. Er zijn een aantal hele toffe ideeën die we snel bekend gaan maken, maar zeker is dat de dj’s 24 uur per dag live radio en online content maken. En natuurlijk hopen we dat zoveel mogelijk mensen vanuit hun eigen thuisomgeving mee doen met 3FM Serious Request: The Lifeline.”

 Coronaproof meelopen

Hoewel de dj’s niet de geplande route door Nederland afleggen, roept 3FM luisteraars op in actie komen door thuis coronaproof mee te lopen. Dat kan via een sponsorloop, waarbij ze zichzelf voor iedere gelopen kilometer in de omgeving laten sponsoren door vrienden, familie en collega’s. Luisteraars kunnen in de actieweek ook platen aanvragen voor geld en zo hulpverleners of dierbaren een hart onder de riem steken. Meer informatie over de sponsorloop staat hier.


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx