RadioVisie

  • .
    .

NPO 3FM: Sander Hoogendoorn moet stoppen met de ochtendshow

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Sander Hoogendoorn (foto bovenaan) is vermoedelijk de enige dj van NPO 3FM die bekendheid geniet in Vlaanderen. Sowieso heeft de jongerenzender nauwelijks (nog) luisteraars beneden de Nederlandse landsgrens. Dat zijn naam wel enige weerklank heeft in ons radiolandschap heeft hij te danken aan… Covid-19. 

Hij was het die met het idee kwam om op alle Europese radiostations, op hetzelfde tijdstip, hetzelfde lied – You’ll Never Walk Alone van Gerry & The Pacemakers – te draaien om iedereen die de maatschappij in volle corona-crisis draaiende hield, te ondersteunen.

Hij werd daarop prompt genomineerd voor ‘The Coronavirus Radio Ideas Award, een eenmalige internationale radioprijs die in het leven was geroepen vanwege de coronacrisis. Liefst 180 zenders hadden positief gereageerd op zijn oproep en effectief meegedaan. 

Deze Sander Hoogendoorn heeft vandaag in zijn programma ‘Sanders Vriendenteam‘ (werkdagelijks tussen 06:00 en 09:00 uur) bekendgemaakt dat hij op vrijdag 24 juni aanstaande zijn laatste ochtendshow op NPO 3FM zal presenteren. Wie hem gaat opvolgen is niet genoemd.

Volgens niet te rectificeren geruchten zou niemand minder dan Ruud de Wild een grote kans maken. Al zou ons dat ten zeerste verbazen. Hij is momenteel nog steeds aan het werk bij NPO Radio 2. Van maandag tot en met donderdag tijdens ‘De Wild In De Middag’ (16:00-18:00 uur).

Sander: “Ik weet sinds een paar weken dat de ochtendshow gaat stoppen. Dat ik moét stoppen. Ik kreeg van mijn omroep BNN/VARA te horen dat we niet doorgaan in de toekomst en dat het einde van het Vriendenteam nadert. Dat vind ik super jammer, want ik had nog graag jaren door willen gaan. Het is het allerleukste dat ik ooit heb gedaan op de radio. Met de allerleukste mensen met wie ik ooit heb gewerkt en met de allerleukste luisteraars.”

Hoogendoorn is sinds september 2018 in de ochtend te horen op NPO 3FM. Hij volgde toen de populaire Domien Verschuuren op die naar Qmusic was vertrokken. Opvallend feit: Hoogendoorn verlengde vorig jaar november nog zijn contract bij de publieke jongerenzender met de boodschap: “Jullie zijn voorlopig nog niet van me af in de ochtend.”

Nu Hoogendoorn moet stoppen worden de geruchten dat de grove borstel bovengehaald zal worden bij NPO 3FM steeds sterker. Het gaat dan ook al vele jaren niet goed, zeg maar ‘flink bergafwaarts’ met de ‘nationale popzender’, die ooit het vlaggenschip en sterkhouder was in het Nederlandse radiolandschap. (TB)


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx