RadioVisie

  • .
    .

3 stations, 3 hitlijsten, 1 presentator

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Voor de verzamelde fans van oude hitlijsten én zeezenders komt er weer een boeiend weekend aan. Op zaterdag 29 oktober wordt het zelfs moeilijk kiezen voor Top 50 liefhebbers. Ferry Eden presenteert die middag liefst drie uiteenlopende lijsten op drie verschillende radiostations.

Via Radio Monique kan je van 12:00 tot 14:00 uur uur de Top 50 van Radio Monique van 27 september 1986 beluisteren. Bij Mi Amigo Radio wordt tussen 14:00 en 17:00 uur de Mi Amigo Top 50 van 30 oktober 1976 uitgezonden. Beide hitparades waren eerder al te horen via FouteMuziekRadio, maar dit keer gaat het om ‘omgebouwde’ en aangepaste 2022-versies die bovendien 58 minuten duren in plaats van een uur. De derde hitlijst is de helemaal nieuw geproduceerde Radio Noordzee Top 50 van 11 november 1972. Deze retrolijst wordt op 29 oktober 2022 tussen 12:00 en 15:00 uur uitgezonden via FouteMuziekRadio.

Zonder Engelse service

De novembermaand van 1972 was bij Radio Noordzee Internationaal wonderlijk van start gegaan. De Engelstalige International service was door Noordzee-directeur John de Mol Sr. , per 24 oktober, opgeheven en vervangen door Nederlandstalige programma’s. Daaraan lagen problemen met een paar Engelstalige dj’s ten grondslag. Zij vielen formeel onder zijn leiding maar zijn gezag werd nauwelijks erkend.

Weliswaar trokken de Engelstalige uitzendingen veel luisteraars maar financieel iets opbrengen deden ze niet. De geestelijke vaders van The International Service en eigenaren van het zendschip de MEBO II, de Zwitsers Meister & Bollier, waren niet ingelicht over de opheffing en ontslag van de Engelstalige dj’s. Spoedoverleg bij Strengholt in Naarden maakte dat The International Service op 3 november 1972 in ere werd hersteld.

Om meer problemen in de toekomst te vermijden werd de verantwoordelijkheid overgenomen door de Zwitsers. Weliswaar met de voorwaarde dat De Mol er geen last meer van zou hebben. Aan boord werd de Canadese senior dj Daffy Don Allen als programmaleider aangenomen. In de jaren zestig had hij nog voor Radio Caroline had gewerkt. De Nederlandstalige uitzendingen werden met een uur verlengd. Ze waren nu te horen tussen 06:00 en 19:00 uur.

En toen waren er 3

In november 1972 werd Tony Berk benoemd tot ‘Program and Music Director’ van RNI. Voormalige nieuwslezers en boordpresentatoren Nico Steenbergen en Hans ten Hooge hadden inmiddels hun werkzaamheden in de Noordzee studio ‘Oud Bussem’ in Naarden. Laatstgenoemde nam van Tony Berk ook de dagelijkse leiding en planning over en met zijn kennis en ervaring van het boordleven moest hij ook zorg dragen voor tevredenheid onder zijn vroegere live collega’s.

Aan boord van de Mebo II was Dick de Graaf de nieuwste presentator. Hij versterkte het team dat bestond uit Gerard Smit, Marc van Amstel en Hans Molenaar. De vooraf opgenomen programma’s werden verzorgd door Tony Berk, Ferry Maat, Peter Holland, Leo van der Goot, Alfred Lagarde en Nico Steenbergen. De Noordzee Super Top 50 gepresenteerd door Ferry Maat, was op de zaterdagmiddag een regelrechte concurrent voor de Top 40 Radio Veronica.

Inmiddels had zich ook nog de MV Mi Amigo aangediend voor de Nederlandse kust van Scheveningen. Vanaf dat zendschip klonken testuitzendingen die werden toegeschreven aan Radio Caroline. Hun komst werd door de andere twee organisaties en met name de Nederlandse politiek met argusogen gevolgd…


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

‘RNI Top 50’ van 22/01/1972 met Ferry Eden

‘Blijft hij of gaat hij weg’, dat was bij Radio Noordzee Internationaal (RNI), begin 1972 Lees verder

‘Mi Amigo Top 50’ met Ferry Eden (audio)

Remake van de lijst van 30 oktober 1976 Zoals wel vaker in de geschiedenis van Lees verder

Ferry Eden met ‘nieuwe’ Mi Amigo Top 50

Zaterdag 25 april op FouteMeziekRadio   Het is lente 1978 op het zendschip MV Mi Amigo in Lees verder

Menuwissel: Ferry Eden presenteert RNI Top 50

Via FouteMuziekRadio is er aanstaande zaterdag 27 juli 2019 voor de afwisseling weer eens een Lees verder

Zoeken naar de vlag van Veronica (audio)

Bladerend in mijn archieven van het jaar 1962 botste ik op berichten over de toen Lees verder

1962: En hier is Radio Veronica voor… de huisvrouw (audio)

Hans Knot blikt terug op een onderzoek uit 1962 waarin men uitvlooide waarom huisvrouwen vooral Lees verder

De laatste adem van Monique

Aanstaande zaterdag - 26 november - wordt één van de laatste hitlijsten de zeezender Radio Lees verder

Nieuwe unieke zeezenderfoto’s online

Hoewel Duitsland zelf geen zeezenders kende, is het dankzij oosterburen dat de geschiedenis van de Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx