RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

2022: Studio Kontrabas met nieuw evenement

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In december 2015 waren ze er voor het eerst: Studio Kontrabas uit Ingelmunster. Toen met een radiomarathon waarbij 72 uur non-stop radio werd gemaakt voor het goede doel. De presentatoren overleefden op fruit. Niemand had op dat moment kunnen voorspellen dat men zes jaar en drie coronagolven later een fenomeen zou zijn dat al ruim 180.000 euro inzamelde.

De Kontrabas is een jeugdhuis aan het station van Ingelmunster, hun gelegenheidsradiostudio staat steeds op het marktplein. Wat ze doen is een beetje vergelijkbaar met de eerdere edities van het Glazen Huis van Studio Brussel. Aangevuld met allerhande kraampjes, glühwein, braadworsten…

Plaatjes kunnen aangevraagd worden in ruil voor een donatie van enkele euro’s. Bedrijven en verenigingen die iets hebben georganiseerd doen een gift voor het goede doel. Vaak komen mensen langs om wat te vertellen. Gezellige radio, met voortdurend bekende Ingelmunsternaren op de radio.

Op eigen benen

De eerste paar keer werd uitgezonden via de frequentie van radio IRO, daarna werd overgeschakeld naar een evenementenfrequentie (MCE outside leverde de zender). De antenne stond bovenop het hoogste gebouw van Ingelmunster, ForFarmers (het blauwe veevoederbedrijf), langs het kanaal Roeselare-Leie. Dat zorgde voor een serieus zendbereik. Op de ring van Tielt was er nog steeds geen enkel kraakje te horen. Een doorsnee vrije radio zou er jaloers op geweest zijn.

Onlangs heeft het veevoederbedrijf echter aangekondigd om de productie te stoppen en het gebouw te slopen. Studio Kontrabas zal een andere zenderlocatie moeten zoeken… Naast de FM-frequentie was men ook online te beluisteren. Zelfs via een eigen app (staat nog steeds in de Google Play store), die ook grafisch goed in elkaar stak. Quasi perfecte klank. Kortom één van de betere evenementenradio’s.

° Meer tekst onder de foto’s (credits: Facebook-pagina Kontrabas)

De toekomst

Omwille van de coronamaatregelen werd in 2020 uitgezonden vanop een geheime locatie. Maar dit jaar doet men het weer zoals vanouds. Toch wordt het geen groot opgezet evenement, wel een bedankingsfeestje vol verrassingen. Op vrijdag 10 december speciaal voor iedereen die de afgelopen twee jaar zijn of haar steentje heeft bijgedragen.

Een week later is er nog meer Studio Kontrabas, maar dan op de kerstmarkt. Het moet een springplank worden naar de editie van 2022. De laatste ‘echte’ dateert intussen alweer van december 2019, toen het Marktplein volledig omgetoverd werd in een gezellig winterdorp. Toen werd ruim 57.000 euro ingezameld, ongezien voor Ingelmunster. Op zaterdag 11 december, een dag na het bedankingsfeest, wordt de nieuwe editie officieel afgetrapt tijdens een kick-off party in De Chalet aan de Brigandsbrug. (TB & PL)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1584: Lily, Tom, Radio LRM & ROS

• 'Lily' van Tom De Cock wint trofee • Minister Dalle bezocht Radio LRM • Lees verder

Reet: Radio Brooikens in steun van Brooikensdag (video)

Muziek, reportages, een nieuw Reets lied, live-optredens en een zoektocht naar een begraven biervat (Vlaamser Lees verder

Blad 1571: Radio Barbier, noodwaarschuwingen via DAB+, Extra AM

• Barbier: 100 keer Country Greet • Duitsland: standaard voor noodwaarschuwingen via DAB+ • Amsterdam: Lees verder

Blad 1570: Grand Prix Radio, Radio Corneel, Wfm, Radio ZRO

• Rondje lokaal, van Westerlo tot Gent • Radio Corneel terug in Veldegemse ether • Lees verder

Groot Alveringem maakt ruimte voor Radio Space

Radio Space viert in september als evenementenzender het feit dat men precies veertig jaar geleden Lees verder

Blad 1529: Radio 1070, Qmusic, Kermis FM

• Radio 1070 in elke ‘quartier’ van Anderlecht • Nederlandse Qmusic drie dagen in Boom Lees verder

Blad 1526: RWL even(t)radio, Siska & Niels, DRM-test

• RWL Even(t)radio terug in Waasmunsterse ether • Siska en Niels starten zomeroffensief • Tsjechische Lees verder

Radio Clash zet schouders onder vierde vrije radio festival

Wat veertig jaar geleden begon als een plaatselijke vrije radio, is vandaag een meerdaags gratis Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx