RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
Heynen

2021: De meest gedraaide hits op de Nederlandse radio

Het meest gedraaide nummer op de landelijke radio in 2021 is ‘Blijven slapen’ van Snelle & Maan. De track was ruim 4000 keer op de grote radiostations te horen, op de voet gevolgd door ‘Bad habits’ van Ed Sheeran (zo’n 3900 keer) en ‘Hypnotized’ van Purple Disco Machine & Sophie and the giants (ruim 3680 keer).

Toch is dit drietal niet het meest te horen geweest op de radio in 2021, die eer gaat naar David Guetta. De ‘meest gedraaide artiest op de nationale radio’ kwam ruim 17000 keer voorbij. Bij de Nederlandse artiesten is Davina Michelle, met meer dan 10200 plays, de winnaar. Dit blijkt uit onderzoek van SoundAware.

Airplay Top 20 van 2021

SoundAware Airplay Top 20 van 2021

Bovenaan de Airplay Top 20 van 2021 staat het Nederlandstalige nummer ‘Blijven Slapen’, een samenwerking van Maan en Snelle, met ruim 4000 ‘plays’ (aantal keren dat de track is afgespeeld). Verdere Nederlandse inbreng in de lijst van 2021 is van Chef’special – ‘Afraid of the dark’ (op 4), Suzan en Freek op 5 (‘Goud’), op 6 een Nederlands tintje van Martin Garrix (samen met Bono en The Edge) – ‘We are the people’, op 11 Tungevaag, Sick Individuals en Marf (‘Miss you’) en als laatste op 20 Ofenbach en Lagique (Nederlands) met ‘Wasted love’.

Meest gedraaide Nederlandse artiest: Davina Michelle

Ondanks het vele draaien van ‘Blijven slapen’, zijn Maan en Snelle niet de meest gespeelde artiesten op de radio dit jaar. Die eer gaat naar Franse producer en DJ David Guetta. Met al zijn verschillende samenwerkingen en hits is hij in 2021 ruim 17000 keer te horen geweest en krijgt hij daarmee de titel ‘meest gedraaide artiest op de nationale radio’. De meest gedraaide Nederlandse artiest is Davina Michelle, met meer dan 10200 plays. Bij de mannen is de winst voor Snelle met ruim 9230 plays.

Top 10 meest gedraaide artiesten in 2021

Verschillend bereik, andere airplay

De Airplay Top 20 van 2021 is gebaseerd op data van de landelijke radiostations, zowel commercieel als publiek. Daarnaast monitort SoundAware ook afzonderlijke (soorten) stations. Opvallend is dat alle zenders vrijwel een andere ‘meest gedraaide’ plaat hebben. Bij de publieke stations staat de landelijke nummer 3, ‘Hypnotized’ van Purple Disco Machine & Sophie and the Giants, bovenaan. Bij de commerciële zenders komt ook ‘Blijven slapen’ van Snelle en Maan naar voren als meest gedraaide plaat. En bij de regionale stations bereikte de landelijke nummer 4, Chef’special – ‘Afraid of the dark’ de top.

Een verdere inzoom laat meer opvallende data zien. SoundAware onderzocht het verschil tussen de top 3 in airplays van de drie ‘grootste’ stations van 2021 – Qmusic, Radio 538 en Radio 2. Alle drie de stations laten een andere ‘top 3’ zien, inclusief andere nummer 1. De nationale nummer 1, ‘Blijven slapen’, komt bij geen van allen in de top 3 voor. (RadioWereld.nl)

Airplay Top 3 Radio Marktleiders 2021


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx